Українцям заборонять саджати дерева поблизу сусідських парканів

im-456789

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробило зміни до державних будівельних норм, якими пропонують встановити мінімально дозволену відстань від краю земельної ділянки, на якій дозволено висаджувати дерева.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, передає Еспресо.TV

У Мінрегіоні пропонують встановити мінімальну відстань від краю земельної ділянки, на якій дозволяється висаджувати дерева та кущі у новій садибній та дачній забудові.

Така норма, за розрахунками відомства, здатна зменшити кількість конфліктів між сусідами по земельних ділянках з приводу висадки дерев. Водночас ці норми не будуть стосуватися тих країв ділянок, які межують з вулицею.

“Непорозуміння і конфлікти між сусідами, які мають суміжні земельні ділянки, завжди були. Особливо гострими вони стають навколо питання висадки дерев по тій стороні території, яка є суміжною. До чого лише не доходять ці чвари. Тому щоб вирішити цю проблему, у проекті нового містобудівного ДБН запропоновано таку норму”, — пояснив запровадження нових норм Парцхаладзе.

Так, оновленими нормами пропонують заборонити українцям висаджувати дерева за 4-6 метрів (залежно від крони дерева) від краю їхньої земельної ділянки, що межує з сусідньою ділянкою. Для кущів така відстань не повинна бути меншою за 1 м.

“Наприклад, якщо крона дерева складає в середньому 10 м, то відстань від межі сусідньої ділянки має складати не менше 5 м, щоб його гілки не заходили на сусідню територію”, - пояснив Парцхаладзе.

Нові зміни вже затверджені Мінрегіоном і незабаром будуть опубліковані, після чого набудуть чинності. Вони будуть стосуватися нових садибних ділянок та дачних забудов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: