Включити креатив: Садовий незадоволений боротьбою з гральним бізнесом у Львові

IMG_1132

Виконавчий комітет Львівської міської ради заслухав інформацію про результати діяльності  робочої групи, створеної на виконання ухвали Львівської міської ради № 3693 від 12 липня 2018 року «Про організацію роботи щодо протидії грального бізнесу та розповсюдженню азартних ігор на території м. Львова».

Виконавчий комітет Львівської міської ради заслухав інформацію про результати діяльності  робочої групи, створеної на виконання ухвали Львівської міської ради №3693 від 12 липня 2018 року «Про організацію роботи щодо протидії грального бізнесу та розповсюдженню азартних ігор на території Львова».

Як розповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, заклади грального бізнесу відкрито функціонують через недосконалість законодавства. Зокрема лотерея не вважається азартною грою, хоча містить усі її ознаки.

«Маємо абсолютний правовий хаос у врегулюванні цього питання, про це відомо усім державним органам, розроблено відповідний законопроект, який сьогодні не має жодного руху», – заявила Гелена Пайонкевич.

За її словами, на виконання ухвали ЛМР районними адміністраціями було обстежено територію районів на предмет інвентаризації об’єктів грального бізнесу та функціонування державних лотерей. Станом на 1 січня 2019 року їх було 187, станом на 1 травня 2019 року – 185.

«За результатами обстежень ми скерували інформацію в Головне управління державної фіскальної служби у Львівській області, але відповідь не отримали, та у Головне управління Національної поліції у Львівській області. Ми отримали копію відповіді про те, що на території Львівської області за період 2018 року було відкрито близько 200 кримінальних проваджень і 41 особа притягнена до відповідальності, близько 9 цих закладів припинили свою діяльність», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Також було скеровано 72 листи власникам нежитлових приміщень, в яких розміщені заклади державних лотерей з проханням розірвати договори оренди зі суб’єктами підприємницької діяльності, яка проводиться у гральному бізнесі.

«Ми отримали два листи від суб’єктів підприємницької діяльності, які відмовились розривати договори з закладами лотерей — на проспекті Червоної Калини, 109 та від Товариства «Рейдер ЛТД», які сказали, що вони уклали договори оренди з орендарями і вони не будуть їх розривати, враховуючи той факт, що орендар дотримується умов договору.

Була прийнята ухвала, відповідно до якої 3 МАФи були вилучені з перспективної схеми, бо там здійснювалась діяльність державних лотерей. Станом на сьогодні ця діяльність там не ведеться, районні адміністрації постійно контролюють цей факт. Один з власників ще на етапі підготовки ухвали припинив діяльність грального бізнесу у своєму МАФі, один МАФ не знесений, бо власник ніяк не міг виселити цей заклад грального бізнесу зі свого павільйону, ми маємо купу листів, але станом на сьогодні цей заклад там також не функціонує.

За результатами роботи робочої групи ми маємо інформацію про 3 адреси, де діяльність азартних ігор здійснюється без жодних документів. Ми зараз обговорюємо питання, як на цю інформацію реагувати, щоб ці заклади припинили свою діяльність», – розповіла директорка департаменту.

Втім, міський голова Львова Андрій Садовий залишився цією інформацією незадоволений.

«Ми почули інформацію про недосконалість українського законодавства, яке уможливлює на території України гральний бізнес. Тому місто має креативно продумувати нестандартні кроки, як цю діяльність припиняти. Формальний підхід — це не те, чого чекає від нас громада. Прошу робочу групу переосмислити функціонал, включити креатив, і щоб у межах наступних трьох тижнів  ми показали дієвий приклад, як ми унеможливлюємо цю діяльність, використовуючи всі моменти чинного законодавства та Конституції України», — заявив міський голова.

Нагадаємо, 12 липня сесія ЛМР прийняла ухвалу «Про організацію роботи щодо протидії гральному бізнесу та розповсюдженню азартних ігор на території м. Львова», яка передбачала інвентаризацію закладів так званих «національних лотерей», під маркою яких працюють заклади  грального бізнесу, та заборону їх розташування за 500 метрів до навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: