15 неочевидних місць, де можна дешево відпочивати цього року (фото)

16906115-https_2F2Fblogs-imagesforbescom2Flaurabegleybloom2Ffiles2F20182F012FPadar-Island-EDITED-mylifesamoviecom-Alyssa-Ramos-2-1526454667-728-ff1fa13876-1526625343
Фото: відкриті джерела

Якщо ви твердо вирішили, що не хочете проводити відпустку на популярному курорті, де ціни завищені в 10 разів, то журнал Forbes поспілкувався з експертами, які розповіли про найнезвичніші і маловідомі місця, які подарують безліч нових вражень і, можливо, змінять ваше життя.

А ми доповнили цей список і вибрали не тільки найцікавіші, але й недорогі напрямки, куди варто поїхати цьогоріч. Про більшість з них ви, ймовірно, навіть не чули, інформує Всвіті.

1. Занзібар (Zanzibar)

Якщо виходити з назви, здається, що це острів, куди можна поїхати тільки у весільну подорож, але він не такий дорогий, як багато хто думає. Це райське місце належить Танзанії і оточене теплим Індійським океаном. Безкраї пляжі з білим піском, бірюзовою водою і красивою природою – все як на картинці.

Як дістатися: Найдешевший варіант – прилетіти до Танзанії в Дар-ес-Салам, а звідти на новенькому поромі всього за $35 (3 години). Або на маленькому літаку за $100 (20 хвилин).

Житло: Досвідчені мандрівники радять готель Surf Escape, де номер коштує $40 за ніч, знаходиться він прямо на пляжі, є місце для серфінгу, пляжна зона. І неймовірні заходи сонця.

Куди піти: Для шукачів пригод – прогулянки по джунглях, екскурсії по островах, дайвінг і серфінг. Для тих, хто хоче мирно відпочити, – пляж з білим піском.

2. Неаполь, Італія (Naples, Italy)

Неаполь – одне із найстаріших міст на європейському континенті. Воно до країв наповнене культурними пам’ятками: від приморських замків до підземних катакомб. Це справжній архів історії, який приваблює і зачаровує.

Як дістатися: Ціни на квитки в Неаполь починаються з $150.

Житло: Ціни на готелі, як правило, високі, від $116 за «4 зірки». А ось затишну квартиру в європейському стилі можна зняти всього за $35 на добу.

Куди піти: Вулкан Везувій, капела Сан-Северо, Галерея Умберто. Неаполь відомий як батьківщина піци, місцева піцерія була додана до списку ЮНЕСКО як нематеріальна спадщина. Тому варто покуштувати місцевої піци всього за $5.

3. Дубровник, Хорватія (Dubrovnik, Croatia)

Дубровник – один з головних курортів на Адріатичному морі. Включений до списку ЮНЕСКО як одна із значущих пам’яток епохи Відродження. У XV столітті місто перетворилося на багатий центр науки і мистецтв з палацами, площами і соборами неймовірної краси. Древня архітектура, найчистіші води і запаморочливі пейзажі – цим запам’ятовується місто.

Як дістатися: В місті є аеропорт, куди летять літаки з усього світу. По місту краще пересуватися пішки.

Житло: Готель «5 зірок» – $115 на добу. Апартаменти – $20 на добу.

Куди піти: Середньовічні фортеці Ловрієнац і Бокар, церква Святого Блейза, ренесансний Палац Спонца, готичний Палац ректора.

4. Тасманія, Австралія (Tasmania, Australia)

Якщо ви хочете потрапити на курорт, то Тасманія не для вас. Тут є пляжі і озера, де можна покупатися в найчистішій воді, але сюди приїжджають не за цим. Тут проходять походи світового класу. Тасманія може похвалитися епічністю пейзажів, підвісними мостами, лісовими хатинами, величезними водоспадами, неоновим нічним сяйвом і найчистішим повітрям.

Як дістатися: До Тасманії є безліч бюджетних місцевих рейсів: з Сіднея, Канберри, Перта або Мельбурна. Але найкращий варіант – це орендувати машину у великому сусідньому місті і досліджувати штат самостійно.

Житло: Готелі починаються від $39 на добу, хостели – від $31. Дешевше буде зняти апартаменти – від $15 на добу.

Куди піти: Національний парк «Фрейсіне», Музей мистецтва Мона, національний парк «Кредл Маунтін», Порт-Артур.

5. Куско, Перу (Cuzco, Peru)

Столиця імперії інків, яка знаходиться у списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, – одне з найбільш незвичайних міст світу. Тут пам’ятники стародавньої цивілізації, колоритні споруди кількох культур, а місцеві жителі ходять в національних костюмах і торгують одягом з вовни лам.

Як дістатися: Рейси до місцевого аеропорту є з усього світу. А по місту досвідчені мандрівники радять пересуватися тільки пішки.

Житло: Хостел – $13, готель – $35, апартаменти – $24 на добу.

Куди піти: Саксайуаман, Куско-де-Куско, Пласа-де-Армас, планетарій.

6. Стамбул, Туреччина (Istanbul, Turkey)

За останній час курс турецької ліри сильно впав, а це означає, що з’їздити в Стамбул стало в рази дешевше. Стамбул – місце, де знаходиться один з найстаріших ринків у світі, стародавні палаци, музеї і багато іншого.

Як дістатися: На сьогодні це один із найдешевших напрямків. Сам місто найкраще досліджувати пішки або на велосипеді.

Житло: Хостели – $14, готелі – $18, апартаменти – від $18 на добу.

Куди піти: Блакитна мечеть, собор Святої Софії, район Султанахмет, будь-який зі старовинних ринків (Гранд Базар, Араста, Аврупа).

7. Карпатос, Греція (Karpathos, Greece)

Грецький острів Карпатос – те місце, де поєднуються сонце, пісок, історія і низькі ціни. Тут можна побачити стародавні руїни в Агія Анастасія або відвідати національний археологічний музей. Крім відпочинку на пляжі можна зайнятися активним спортом: риболовлею, віндсерфінгом, сноркелінгом, дайвінгом і вітрильним спортом.

Як дістатися: Греція – один із найбільш вигідних напрямків цьогоріч, тому знайти дешеві рейси у місцевий аеропорт не складе труднощів. Містом варто ходити пішки.

Житло: Досвідчені мандрівники воліють знімати квартири-студії, ціни на які починаються від $50. Також багато бюджетних готелів «5 зірок» до $100 на добу.

Куди піти: На один з пляжів (Chicken Bay, Apella, Kato Lako, Lefkos, Achata), тури.

8. Острів Чеджудо, Корея (Jeju Island, Korea)

Блакитні мінеральні води і безліч незвичайних страв. Острів Чеджудо не найвідоміша частина Кореї, проте ціни тут більш ніж доступні для будь-якого мандрівника.

Як пересуватися: Острів найкраще досліджувати на машині, але є також швидкі і зручні автобусні маршрути.

Житло: Ціни на хостел або готель починаються від $27 на добу. Квартири в азіатському стилі можна знайти від $20 на добу.

Куди піти: Водоспад Чеджу, національний парк «Халласан», пляж Хамдеок, химерний музей Alive, оглядові майданчики.

9. Чорногорія (Montenegro)

Мандрівники, які вирішують приїхати в Чорногорію, будуть зустрінуті масивними горами, древньоримськими віллами, прозорими водами і неймовірними пейзажами. Крім того, тут знаходяться розкішні пляжі Адріатики в Будві, Бечичах і на острові Светі-Стефан. А також знамениті спа-курорти Которської затоки.

Як пересуватися: Більшість міст настільки крихітні, що їх можна досліджувати пішки. Між містами ходять зручні автобуси і поїзди.

Житло: Хостели – $13, готелі – $60 на добу. Квартира біля моря – від $35.

Куди піти: Монастир Острог, Біоградська-Гора, Чорне озеро, озеро Riblje.

10. Мостар, Боснія (Mostar, Bosnia)

Мостар – старовинне місто і незаймана ділянка Оттоманської імперії. Місце унікальне тим, що тут уживаються дві різні культури (Європа і Азія), дві релігії (мусульманство і християнство), і з’єднує їх середньовічний арочний міст (Star Most), історія якого така ж унікальна, як і саме місто.

Як пересуватися: По місту краще пересуватися пішки або орендувати велосипед.

Житло: Хостел – $19, готель – $25. А хороші апартаменти можна зняти всього за $16 на добу.

Цікаві місця: Stari Most, Kravice Falls, Музей злочинів проти людяності, піші тури по околицях.

11. Острови Комодо, Індонезія (Komodo Islands, Indonesia)

Для тих, хто зібрався на Балі, але шукає по-справжньому епічну подорож, варто звернути увагу на острови Комодо, названі одним з нових 7 чудес природи. Комодо є домом відомих комодських драконів. Щоб їх побачити, потрібно сісти на човен, який доправить вас на триколірний острів з диким пляжем і неймовірними пейзажами.

Як дістатися: Доплисти до Комодо можна з Балі на човні за $40.

Житло: Готелі на Балі дешеві, і подвійний номер обійдеться в $9-25.

Куди ще піти: Стародавні руїни Mount Kawi, рисові тераси Джатілувіх, ліс мавп в Убуд, водоспади Секумпул, водні палаци Тирта Гангу, гробниці Гунунг Каві.

12. Шрі-Ланка (Sri Lanka)

Шрі-Ланка – це маленька держава, яка подарує величезний досвід і не потребує багато грошей. Тут смачна їжа, скелі Сигірії, серфінг у затоці Аругам, сходження на вершину піку Адама.

Як пересуватися: Долетіти до Коломбо можна за 230. А звідти вже пересуватися поїздом – це найдешевший і найзручніший вид транспорту.

Житло: Справжня магія цієї країни починається за межами Коломбо, але оскільки весь транспорт йде звідси, то житло варто шукати тут. Номер у хорошому готелі – від $18 на добу. Апартаменти – від $14 на добу.

Куди ще піти: містечко Елла (на поїзді за $10), курорт Бентота, храм Зуба Будди в Канді, Левова скеля в Сигірії, заповідник в дощовому лісі Синхараджа.

13. Фес, Марокко (Fez, Morocco)

Марокко – це недорогий варіант східної казки. А Фес – друге за величиною місто, де знаходяться палаци, старі ринки і цікаві кафе, де подають марокканський м’ятний чай з місцевою випічкою.

Як пересуватися: Найзручніше пересуватися на автобусах з кондиціонерами, квиток коштує $3. А там, де автобус не проїде, можна взяти верблюда і гіда.

Житло: Двомісний номер – від $40-60 на добу. Є апартаменти у місцевому стилі за $10 на добу.

Куди ще піти: Пляж Легзіра, синє місто Шефшауен, ущелина Дадес.

14. Віндгук (Windhoek, Namibia)

Якщо ви завжди мріяли побачити «іржаві» пустелі Африки і тварин в їх природному середовищі, то зараз саме час. На відміну від інших частин Африки, у Намібії багато сафарі. Це будинок для багатьох африканських тварин: жирафів, носорогів, гепардів і слонів. А ще тут низькі ціни.

Як дістатися: Найкраще вивчати Намібію на машині, так як місцеві автобуси досить повільні.

Житло: Курс обміну тут дуже вигідний, завдяки чому готелі «5 зірок», такі як Hilton Windhoek і Olive Exclusive, коштують менше ніж $150 на добу. Але можна і дешевше: ліжко в хостелі або кемпінги – всього $25, а також невеликі готелі – $40 на добу.

Куди піти: Національний парк «Етоша», Соссуфлей, Твіфелфонтейн, Каньйон риб’ячої річки, дюна Великий тато, Колманскоп – місто-привид. Квиток у парки коштує всього $5 на день.

15. Джайсалмер, Індія (Jaisalmer, India)

Золоте місто Джайсалмер часто ігнорується мандрівниками через його віддаленість. Але якщо ви відвідаєте це місце, то вже не зможете його забути. Це екзотичне місто в цій великій пустелі Раджастана. Тут неймовірна архітектура, ремісничі крамнички і, звичайно ж, поїздки на верблюдах по мовчазній пустелі.

Як дістатися: З Делі щодня, за зручним розкладом ходить нічний поїзд. Доступні різні класи комфорту – від сидячих до люкс. Їхати 14 годин, але пейзажі за вікном змушують забути про час.

Житло: Розташований у самому серці пустелі готель Тар, повністю зроблений з жовтого пісковика і виглядає як величезний замок з піску. Кімнату там можна зняти за $10 на добу.

Куди піти: Відвідування форту Джайсалмер коштує $0,8 і відкриває приголомшливий вид на місто і пустелю. Варто також зупинитися біля озера Гадісар, засіяного храмами, і покататися на верблюдах пустелею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: