З початку року мешканці Львівщини сплатили до місцевих скарбниць більше 10 млн податку на нерухоме майно

111
Фото: ДФС у Львівській області

З початку року до місцевих бюджетів Львівської області надійшло 10810,5 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб, що на 3494,4 тис. грн., або на 147,8 відс. більше, ніж за той самий період у 2018 році.

Про це повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області.

У квітні 2019 року до місцевих бюджетів області надійшло 2544,6 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб, що на 1013,3 тис. грн., або на 166,2 відс. більше, ніж у квітні 2018 року.

В ДФС у Львівській області нагадують, що відповідно до п.п.266.7.2 п.266.7 ст.266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI, із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), податкове/податкові повідомлення - рішення про сплату суми/сум податку, обчисленого згідно з п.п.266.7.1 п.266.7 ст.266 ПКУ, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Велика кількість податкових повідомлень - рішень про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, повертаються поштовими відділеннями із зазначенням причини: за закінченням встановленого строку зберігання або не проживає.

Інформація щодо місця реєстрації ‒ це інформація внесена до інформаційних баз фіскальної служби на момент, коли громадяни звертались до фіскальних органів з метою отримання ідентифікаційних кодів. Протягом місяця після зміни місця реєстрації громадянин зобов’язаний повідомити про такі зміни контролюючий орган, де він поставлений на облік. Якщо платник не повідомляє ДФС про зміну реєстрації ‒ податкове повідомлення - рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто стару адресу. Таким чином платник не ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку. Внаслідок чого виникає податковий борг, штрафні санкції, арешт майна.

У зв’язку з цим в ДФС у Львівській області наголошують, що громадяни, у яких змінилися реєстраційні дані, зобов’язані надати в державну податкову інспекцію за місцем реєстрації заяву за формою № 5 ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Для отримання платниками податку - фізичними особами більш детальної інформації щодо оподаткування фізичних осіб - власників нерухомого майна у 2019 році ГУ ДФС у Львівській області розміщено на офіційному веб - сайті номери телефонів відповідальних за проведення нарахувань податку працівників ГУ ДФС у Львівській області, за якими можна отримати інформацію щодо нарахованого податку за посиланням: http://lv.sfs.gov.ua/anonsi-ark/19422.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: