Інавгурація Президента України Володимира Зеленського: де і коли дивитися

123
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Верховна Рада України призначила інавгурацію президента України на 20 травня.

Як відомо,

Згідно з програмою урочистих заходів, з 10:00 до 11:00 Зеленський візьме участь в урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди складення присяги президентом України українському народові.

Про це інформує ТСН.

Кілька наступних подій прийматиме Маріїнський палац. З 11:05 до 11:20 президент Зеленський братиме участь у церемонії представлення командувачів видами Збройних сил України та в церемонії підняття державного прапора України.

Об 11:20 разом із першою леді Оленою Зеленською президент привітає голів іноземних делегацій у Маріїнському палаці.

Від 12:00 до 13:30 триватиме зустріч делегацій з нагоди вступу на пост президента. Після цього орієнтовно протягом 2,5 години Зеленський проведе двосторонні зустрічі з главами іноземних делегацій вже в Адміністрації президента.

Порядок проведення інавгурації передбачає, що на початку виповнюється гімн України, потім голова Верховної Ради повідомляє про присутніх. Після цього голова ЦВК оголошує результати виборів, інформує Кореспондент.

Новообраний президент України кладе руку на Конституцію і, за бажанням, на Пересопницьке Євангеліє, і складає присягу українському народу, підписує її текст і передає голові Конституційного Суду.

Далі голова КС оголосить про те, що новообраний президент вступив на посаду глави держави, а керівник ЦВК вручить Зеленському посвідчення президента України.

Новому президенту також вручають офіційні символи влади - штандарт, знак президента, гербову печатку і булаву, а сам він з трибуни Верховної Ради повинен виступити з інавгураційною промовою.

З цього моменту Володимир Зеленський офіційно вступить на посаду президента України.

Текст присяги президента України на інавгурації

Я, (ім'я та прізвище), волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цю високу посаду, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, дотримуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі.

Інавгурацію Володимира Зеленського можна буде переглянути на офіційних канал і сторінках Команди Зеленського, починаючи з 10.00 ранку.

Крім цього інавгурацію президента буде показувати телеканал "Рада", "UA: Перший" та "24 канал".

Урочисте засідання Верховної Ради мють транслювати і всі загальнонаціональні телеканали.

Також, пряму трансляцію можна переглягути в ефірі телеканалу 112 Україна.

https://youtu.be/LVcganrRdBo

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: