Міністр оборони Степан Полторак подав у відставку

stepan-poltorak-74688358

Міністр оборони Степан Полторак написав заяву на звільнення, яку оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Пане Президенте України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, з повагою ставлюся до Вашого конституційного права визначитись з Міністром оборони України і подати кандидатуру на затвердження до Верховної ради України та відповідно за законів України «Про національну безпеку України», «Про Кабінет Міністрів України» прошу Вас розглянути встановленням порядком питанням щодо звільнення мене з посади Міністра оборони України», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 року Верховна Рада призначила Степана Полторака міністром оборони.

Від 27 жовтня 2014 року він член РНБО.

14 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко присвоїв військове звання генерала армії України міністру оборони України Степану Полтораку.

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету Міністрів України (уряд Гройсмана), у складі якого Степан Полторак перепризначений на посаду міністра оборони України.

13 жовтня 2018 року Президент України Петро Порошенко повідомив, що задовольнив рапорт генерала армії Степана Полторака про звільнення з військової служби, і що він і надалі очолюватиме Міністерство оборони, — відповідно до вимог закону України «Про національну безпеку України» з 1 січня 2019 року посаду Міністра оборони України має посідати цивільна особа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: