Сербська церква заявила, що не визнає ПЦУ

630_360_1558348425-401

Архієрейський собор Сербської православної церкви вирішив не визнавати православну церкву України.

Про це з посиланням на Cerkvarium повідомляє Укрінформ.

Повідомляється, що на офіційному сайті Сербської патріархії з'явився реліз рішень Архієрейського собору, засідання якого проходило з 9 по 18 травня.

"В ньому оголошено, що СПЦ не визнає "парацерковну структуру" в Україні, яку вона вважає досі "церковним розколом", а рішення Вселенського патріарха надати автокефалію - «невдалою спробою вирішити проблему "через коліно", в односторонньому порядку, без діалогу з УПЦ МП та РПЦ та без всеправославних консультацій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що Собор «пожалівся» на інші проблеми, які спіткали Сербську Церкву: нерівна боротьба з державами за збереження Косова та Метохії; ворожість та дискримінація СПЦ в країнах колишньої Югославії, особливо в Хорватії, Боснії та Герцеговині, Північній Македонії та особливо Чорногорії; неканонічне вторгенння румунських єпископа та священика на канонічну територію СПЦ у Східній Сербії; зростання чисельності різних розкольників та сектантів тощо.

Як повідомляє Cerkvarium, це рішення архієрейського собору СПЦ прийнято на фоні візиту архієпископа Кіпру Хризостома до Белграда, де він обговорював з патріархом Іринеєм питання визнання ПЦУ.

На початку січня 2019 року новостворена церква отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак 14 травня почесний патріарх Філарет оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він залишається чинним патріархом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: