Дерева вирвало з корінням: на Буковині пронісся потужний смерч (фото, відео)

afbec85-bukovyna-smerch--4-

На Буковині у селах Кам’янка, Купка, Сучевени Глибоцького району Чернівецької області 20 травня пронісся смерч.

Негода позривала дахи з будинків, дерева вирвало з корінням, повалило електроопори.

Відео незвичного для України природного явища очевидці виклали в соцмережі. На відео чути голоси очевидців, які стверджують, що внаслідок буревію були зірвані дерева з корінням.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Наслідки смерчу в с. Кам'янка, Глибоцького р-н, Чернівецької обл. На щастя обійшлося без жертв, проте деякі будинки залишилися без даху. Повалені дерева, вирвані кущі, збільшення рівня води в річках, паніка та страх за своє життя і здоров'я у людей - от що залишив після себе страшний ураган. Не віриться, бо воно не притаманне нашій місцевості, але воно було. І пройшло. Але не факт, що воно не завітає знову. Хоча, в цьому є і наша з вами провина... #новини#чернівці#ураган#смерт#природнікатаклізми#природа#погода#україна#ukraine#kamenkacity

Публикация от Кам'янка Сіті (@kamenka__city)


Народний депутат із Буковини Григорій Тіміш виклав у Facebook фото наслідків негоди, що вирувала в понеділок, та написав про загрозу підтоплення сіл Новоселицького району.

«Західні регіони України потерпають від негоди – затоплені міста і села, річки виходять з берегів, посіви, городи в воді, світла немає в багатьох населених пунктах», – зазначив він.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

с. Черепківці. Р. Сірет, на мості Відео: @vlad_kolotilo_1337

Публикация от Кам'янка Сіті (@kamenka__city)

«Села Прутської зони Новоселицького району під загрозою підтоплення! В межах села Великого Кучурова річка Дерелуй вийшла з берегів і наробила багато лиха», – написав Тіміш.

За його словами, ввечері 20 травня над населеними пунктами Кам’янка, Сучевени, Купка «пронісся справжній смерч, якій позривав дахи будинків».

«Градом побиті посіви, повалені дерева! Багато знеструмлено населених пунктів! Людям потрібна допомога!», – заявив нардеп.

На його думку, «уряд як ніколи має працювати саме зараз», бо потрібне «оперативне керівництво і втручання». Тіміш попросив обласну владу Чернівецької області діяти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: