Індекс експорту Львівщини зріс на майже 20%

export-790x500-623x370

Торік індекс експорту області зріз на майже 20 %.

Торік індекс експорту області зріс на майже 20 %.

У ЛОДА повідомляють, що окрім цього, змінюється товарна структура експорту, яка поступово переходить із сировинної на продукти із високою доданою вартістю.

Про це сьогодні, 21 травня, під час чергової сесії Львівської обласної ради в межах звіту про виконання Програми соціальноекономічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік, доповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Львівщині однією з перших вдалось майже повністю переорієнтуватись у 2014-15 роках з ринку Російської федерації на ринок Європейського Союзу. Експорт щоразу зростає, товарна структура експорту змінюється із сировинної на продукти із високою доданою вартістю, 67 % експорту – це країни Євросоюзу Польща, Німеччина, Данія, Чехія. У 2018 році це плюс 19, 4 % до індексу експорту.

Торік у товарній структурі експорту переважали машини, обладнання та механізми, різні промислові товари, продукти рослинного походження, текстильні матеріали та вироби, деревина та вироби з деревини.

У 2018 році створили Службу експортера. Сьогодні на супроводі Служби перебуває 75 підприємств.

«Основними завданнями цієї Служби проведення торгівельних місій, промоція Львівщини і підприємств-експортерів, пошук контрагентів і нових ринків збуту, допомога експортерам в сертифікації, отриманні дозволів, проходженні екологічного контролю. Це також Школа експортера, яка у співпраці з Торгово-промисловою палатою запрацювала торік»,-  зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Загалом торік провели 9 торговельних місій, в яких взяли участь 36 підприємств-учасників. Це місії у Білорусь, Німеччину, Італію, Туреччину, Ізраїль, Австрію, Азербайджан, Молдову, Узбекистан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: