Кінець епохи більшості: чи хочуть у Львівській облраді змістити Ганущина

IMG_1649

У Львівській облраді розгорівся найгучніший з часу зміщення з посади першого заступника голови ЛОР Парасковії Дворянин кадровий скандал. Голова ЛОР Олександр Ганущин не лише заявив про спробу усунення його з посади, а й назвав конкретного винуватця – свого заступника Володимира Гірняка.

Такі емоції у голови ЛОР викликало не включення у порядок денний його звіту. Голова ЛОР розцінив це як реванш.

«Після вчорашнього засідання Верховної ради ми зрозуміли, що насувається делегітимізація і дискредитація низки державних інституцій, сумнівні, з точки зору Конституції, наміри щодо розпуску парламенту, хамську поведінку щодо членів уряду. Думаю, більшість уяснили собі, що реванш потроху наближається. Але якщо ви вважаєте, що реванш і його традиційний супутник - колабораціонізм десь там далеко, в столиці – то ви помиляєтеся. Я хочу пояснити, що стоїть за намаганням не включати у порядок денний звіт голови Львівської обласної ради. Як відомо, юридична процедура подібного звіту може передбачати на етапі обговорення звіту висловлення недовіри до голови та його звільнення. На жаль, у цьому залі є група людей, які готові поборотись за це крісло. Але станом на зараз у них на це бракує голосів. Вони  хочуть дочекатись, коли нова “зелена” влада підкріпиться підтримкою адмінресурсу і реалізовувати цю боротьбу за крісло голови Львівської обласної ради. Мені дуже прикро, що в цій боротьбі найбільшу участь взяв мій заступник Володимир Гірняк, але, як кажуть у політиці, “нічого особистого, тільки бізнес», - заявив голова ЛОР.

На його думку, питання відставки загострилося після недавнього інтерв`ю, у якому Олександр Ганущин виловив переконання, що Львівщина буде в опозиції до президента України Володимира Зеленського.

«Хочу сказати, що у цьому залі вже були ініціативи, щоб звернутись до новообраного президента з пропозицією призначати головою ЛОДА Володимира Гірняка. Всі, що вважають себе «чесними», які хочуть поборотись за крісло – будь ласка, справа за депутатським корпусом. Я знаю, що таке бути в опозиції як в кріслі депутата, так і в президії», – заявив голова ЛОР.

Натомість, Володимир Гірняк каже, що не розуміє, чому у голови ЛОР така реакція.

«Я здивований, чому така нервова реакція. Звіт голови ЛОР надійшов на мою скриньку вчора, о 14.54. Це ж серйозний документ, і я, а також керівники низки фракцій вчора висловилися за те, щоби його не включати у порядок денний, бо його треба почитати, вивчити. Відповідно, депутати не підтримали включення цього звіту.  Але така нервова реакція…якісь потаємні страхи, мені важко сказати. Я жодного разу, в жодних середовищах не піднімав питання відставки голови. Хоча маю багато питань до апарату, який, як на мою думку, не справляється.  Тому мені дивна така реакція. Зі мною на цю тему у нього не було», – каже Володимир Гірняк.

За внесення звіту у порядок денний проголосували лише 38 депутатів із потрібних 43. Зокрема не голосували фракції «Свобода», за винятком одного депутата, «Громадянська позиція», «Батьківщина», Радикальної партії Ляшка. Натомість «за» проголосували фракції БПП, «Самопоміч», УКРОП, НР та 2 депутати з фракції «Народний контроль».

Далі буде…

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: