Зеленський має негайно внести кандидатуру нового прем'єра, – Гройсман

52b5c61-groysman

Президент України Володимир Зеленський повинен невідкладно внести на розгляд Верховної Ради пропозицію щодо кандидатури нового очільника уряду

.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав у вечірньому ефірі телеканалу ICTV в понеділок, повідомляє Укрінформ.

"Я вважаю, що зараз новообраний Президент, я цього вимагаю, має негайно внести кандидатуру нового Прем'єр-міністра, нового уряду",- сказав Гройсман.

За його словами, у вівторок Глава держави має намір провести зустріч із лідерами парламентських фракцій, тому у нього є шанс обговорити з ними це питання.

Прем'єр-міністр переконаний в тому, що Володимир Зеленський, коли закликав урядовців піти у відставку, розумів, що це може статися, тому має план того, як діяти далі.

Нагадаємо, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов'язків Глави держави. У своїй промові він закликав урядовців написати заяви про відставку та оголосив намір розпустити парламент.

Ближче до вечора Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман таки написав заяву про відставку.

Крім того, зранку голова Служби безпеки України Василь Грицак та міністр оборони Степан Полторак написали аналогічні заяви, а минулої п'ятниці у відставку подали міністр закордонних справ Павло Клімкін та Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: