Першим заступником голови СБУ став друг дитинства Зеленського

photo2019-05-2212-26-20

Президент Володимир Зеленський призначив першим заступником голови Служби безпеки України керівника партії «Слуга народу» Івана Баканова.

Відповідний указ 22 травня опублікували на сайті президента.

«Призначити Баканова Івана Геннадійовича першим заступником голови Служби безпеки України — начальником головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю центрального управління Служби безпеки», - йдеться в указі №316.

Іван Баканов був керівником штабу Зеленського та відповідальним за взаємодію з Верховною Радою. До виборів він працював головним юристом «Кварталу» та паралельно з 2017 року очолив партію «Слуга народу».

Із Володимиром Зеленським Баканов дружить ще з дитинства.

«Ми з ним виросли в одному під'їзді. Це моя команда», – розповідав кандидат у президенти в інтерв'ю «Українській правді» про керівника свого штабу.

Крім того, Івана Баканова пов’язують із кіпрською компанією «Грін Фемілі Лтд» (Green Family Ltd) – засновникм ТОВ «Квартал-95». За даними ЗМІ, її керівниками є Марина Разомова-Георгіу і Оксана Лазаренко (дружина Івана Баканова).

Народний депутат Володимир Ар’єв написав: «Фактичним головою Служби Безпеки України (першим заступником наразі) став Іван Баканов – людина, пов‘язана з кіпрською фірмою «Грін Фемілі ЛТД», яка отримувала мільйони з російського федерального бюджету на кіновиробництво. В умовах російської агресії. Якщо це не державна зрада, то що?»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: