З обласного бюджету Львівщини цьогоріч профінансують 8 кінематографічних проектів

im578x383_ukr_kino_1558533663_578x383_3_0

За результатами завершального етапу конкурсу з відбору пропозицій на підтримку проектів регіонального кінематографу, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету, конкурсна комісія відібрала 8 фільмів, що отримають дотацію з обласного бюджету.

У ЛОДА повідомляють, що реалізація проектів відбувається в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2019 рік.

Конкурс має наметі надати можливість молодим талановитим режисерам реалізувати суспільно-важливі проекти та забезпечити максимальну відкритість і гласність у відборі.

У результаті роботи конкурсної комісії було обрано 8 найкращих проектів, для реалізації яких надаватиметься співфінансування з обласного бюджету:

ГО «Віз-Арт»: художній повнометражний фільм «Із зав’язаними очима».Фільм про дівчину, яка чомусь раптово покидає професійний спорт боїв без правил, та налагоджує своє життя з новими партнером. Головна героїня  переживає посттравматичний синдром після військових подій на Сході України. Це історія про наслідки війни, які навіть на великій відстані впливають на людей. В фільмі розказується історія сили зв’язку з минулим, повстає питання про можливість остаточного виходу з травми після раптової втрати близької людини.
Благодійна організація «Фундація – «Андрей» : документальний фільм «Митрополит Андрей. Актуальне». Фільм присвячений діяльності митрополита Андрея Шептицького, започаткування та підтримка Шептицьким різних інституцій  у першій половині ХХ століття, та актуальність даних інституцій у сьогоденні. Фільм, також має на меті, показати, як започатковані митрополитом Андреєм ініціативи діють сьогодні, і які висновки можемо робити для майбутнього духовно-культурного розвитку нашої держави.
ГО «Разом» спільно з ПП «УРС Фільм» та музей Української революції 1917-1921 років у Києві: документальний фільм «Справа життя Миколи Красовського». Документальний фільм про життєвий шлях видатного українця, одного з творців служб Української Народної Республіки - Миколи Красовського. На основі його біографії буде вперше висвітлено невідомі сторінки української історії періоду Визвольних змагань. Своїм змістом фільм буде цікавий не лише глядачам України, а й світу, що дасть змогу популяризувати серед широкого загалу невідомі сторінки української історії, ствердити наш європейський цивілізаційний вибір та піднести міжнародний авторитет України. Проект «Справа життя Миколи Красовського» є ґрунтовно виконаним дослідженням, із фаховим заглибленням в історичний матеріал.
ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» :Документальний ігровий фільм «Хрещений двічі. В’язень Луцького замку». Документально-ігровий фільм про життя простого українця - Григорія Покотила, який пройшов через кілька воєн, німецький та радянський полон, воював в УПА, був одним із нечисленних хто залишився живим з очевидців трагедії у Луцькій тюрмі яку влаштували більшовики у 1941 році. Фільм засновано на реальних подіях.
ГО «Дрогобич –добрий дім» : Документальний історичний фільм «Дрогобицька Голгофа». Документальний історичний фільм про винищення духовенства УГКЦ та інтелігенції західної України, а саме у м Дрогобичі.
ГО «Сашко БалабайПромоушен»: Документальний фільм «Французьке обличчя Львова».Фільм-дослідження присутності французів у Львові від початку 17 ст і до сьогодні. Мета проекту: відкрити глядачеві цікаві факти культурного співіснування та взаємовідносини між французами та українцями на прикладі Львова з використанням наукових досліджень, збережених архівних матеріалів та свідчень сучасників.
Громадська  спілка Федерація футболу Львівської області : Документальний ігровий фільм «Перший футбольний матч».Документальний фільм про історію першого футбольного матчу в поєднанні історичного дослідження та реконструкції елементів матчу, як точку відліку Львівського футболу.
ГО «ВАУ Студіо» - Музичний  фільм «в.о. Святого Миколая». В основі фільму лежить музична розповідь про обов’язки батьків перед дітьми дарувати не лишень матеріальні подарунки, а й свою увагу, терпіння, ласку, тепло. В фільмі розповідається про батька-одинака, який через свою професійну зайнятість руйнує стосунки з донькою.В фільмі підіймається ряд актуальних для сучасності проблембулінгу, гаджетозалежності, та інше.

Основними критеріями оцінювання і відбору були актуальність і новизна теми проекту в контексті сучасних проблем українського державотворення; відповідність історико-патріотичному спрямуванню проекту; реалізація проекту до кінця року; висока художня якість проекту, глибина опрацювання теми та залучення маловідомого первинного матеріалу з вітчизняних і зарубіжних джерел, стратегія реалізації та просування проекту; очікувана ефективність використання бюджетних коштів (співвідношення кошторису витрат, необхідних для виконання проекту, та очікуваних результатів виконання проекту), а такожрівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання проекту та досвід провадження діяльності у відповідній сфері.

Всі кінопроекти будуть завершені до кінця поточного року, та представлені глядачам на кіномайданчиках та регіональних каналах області.

Загальна сума, закладена цьогоріч на підтримку регіонального кінематографу, складає 700 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: