Петиція на сайті президента за відставку Зеленського набрала уже майже 50% голосів

099540E3-F523-4823-833F-EE7DCFE7ADA2

На сайті президента зареєстрували електронну петицію «За відставку президента Володимира Зеленського», за одну добу вона зібрала понад 46% необхідних голосів.

Про це пише УП.

Автор петиції Максим Безрук відзначає, що голосування за Зеленського «у більшості своїй було протестним», і насправді чинний президент не має підтримки 73% виборців.

«Ваша особа зовсім не об'єднує більшість українців. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання і інавгурації, ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж ваші заяви та дії розчаровують ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію», – йдеться в тексті петиції.

«Складається неприпустима ситуація, коли «слуга народу» не має моральних зобов'язань перед своїм народом, сформованих у передвиборчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо вашої негайної відставки», - зазначає автор.

За одну добу петиція зібрала 11 705  голосів.

Для того, щоб її розглянув президент, петиція має набрати 25 тисяч голосів за 92 дні.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського.

Раніше «Схеми» повідомляли, що Богдан потрапляє під обмеження люстраційного закону і не може працювати на держслужбі.

Богдан двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича.

За законом, він не може протягом 10 років працювати на держслужбі з часу вступу закону в силу (тобто до жовтня 2024 року).

Сам Богдан вважає, що він «абсолютно несправедливо» потрапив під закон про люстрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: