На Львівщині масштабно відзначили Свято Героїв (фото, відео)

6107097520226117280485364120646414680195072n-5fb81c4c02dff62cd568db288c75244d
Фото: ЛМР

Сьогодні, 26 травня, Львівщина відзначає Свято Героїв. День Героїв розпочалися із покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу на Білогорщі. 

Сьогодні, 26 травня, Львівщина відзначає Свято Героїв. День Героїв розпочалися із покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу на Білогорщі.

Про це повідомляють у прес-службах ЛМР та ЛОДА.

Керівництво області, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, громадськість поклали квіти і лампадки до могил Героїв. Священики відслужили чин панахиди на Полях почесних поховань № 67 і 76. Також усі спільно виконали Державний Гімн України.

За маршрутом руху колони активісти вшанували визначних діячів української історії та поклали квіти біля таблиці Є. Коновальця, Р. Шухевича, до пам’ятника М. Вербицькому, пам’ятника Жертв комуністичних злочинів на пл. М.Шашкевича, до таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів, пам’ятника отцю М.Шашкевичу, таблиці патріарху Й.Сліпому, О.Гасину та Р.Дашкевичу.

На площі перед пам’ятником відбувся виступ оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, який виконав Марш нової української армії.

Окрім цього, в межах урочистих заходів поклали квіти до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі, а також вшанували Героїв на Личаківському кладовищі. Також учасники Свята Героїв поклали квіти до пам’ятника провідника ОУН Степана Бандери та виконали Державний Гімн України. Звідси стартувала щорічна естафета — пробіг студентів Львівського державного університету фізичної культури.

Опісля, відбулось громадське віче.

Представники влади, волонтерських, патріотичних та ветеранських організацій, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, молодіжні громадські організації, ліцеїсти, школярі та студенти пройшли урочистою 4-х тисячною ходою до пам’ятника Тарасові Шевченку.

«Кожен народ пишається своїми героями. Якщо нема героїв, то нема і народу. Навіть в римських рабів був свій герой — Спартак. Він був героєм, тому що боровся за визволення рабів, а для римлян він був небезпечним злочинцем, тому що загрожував їхній владі і добробуту. Жанна Д'арк для французів — герой, а англійська інквізиція назвала її відьмою. Джордж Вашингтон — герой американського народу, але для Британської Корони він був бунтівником та зрадником.

Тому, чи повинні українці чекати, що їх героїв усі шануватимуть? Звісно, що ні. Не важливо, в якому сторіччі жили наші герої і кому вони як кістка в горлі, важливо те, що вони віддали своє життя в боротьбі за кращу долю і свободу свого народу. Наші герої повинні бути в наших серцях. Тому зрадити своїх героїв — це зрадити самих себе, забути героїв — це перестати бути собою. Не той герой, хто себе таким вважає, а той, хто важкою працею будує нашу державу. Деколи тихо і у важкій боротьбі. Герой — не той, хто себе продає за «30 срібняків», а той, хто душу свою готовий покласти, життя віддати за те, щоб ті, хто будуть після нього, жили в Україні. Ми всі будемо героями тихої і невпинної праці для нашої України", — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Завершився захід  виступом оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: