Дітей запрошують у Шевченківський гай на театральний фестиваль

d22a79c690ddbc017ca6205c42e79d4b51858e1a

Вже шістнадцять років поспіль у Музеї народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького (Шевченківський гай) проходить Фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю», який  тішить маленьких відвідувачів, даруючи  нагоду зустрітись з улюбленими казковими персонажами.

"Фестиваль приурочений до Дня захисту дітей, його iдея – популяризація української казки – джерела добра та мудрості.Учасниками фестивалю є колективи з різних областей України. Цьогоріч, окрім львівських колективів, участь у фестивалі візьмуть колективи з Києва, Черкас, смт Козова та м. Теребовля Тернопільської області, м. Каховка Херсонської області.  Для них це хороша нагода познайомитися із культурними традиціями нашого регіону, відчути гостинність Львова та розважитись", - розповів начальник служби у справах дітей Володимир Лис.

Експозиція музею – старі дерев'яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створюють найкращі декорації для відтворення казок.

Оцінює постановки колективів компетентне журі, до складу якого входять професійні актори, режисери, педагоги, діячі культури.

Після завершення виступів учасників – театралізоване урочисте закриття, на якому відбувається нагородження переможців.

Впродовж фестивальних днів, окрім вистав, на відвідувачів чекає велика програма розваг. А саме:

  • Дискусії та поради батькам від Академії розвитку особистості «Унікум».
  • Акторські тренінги для батьків та дітей від театрально-креативної майстерні «Mandragora».
  • Виставка екзотичних тварин (папуги, плазуни, ссавці) від Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру.
  • Флешмоб складання карти–пазлу «Україна моя вишивана».
  • Найрізноманітніші майстер-класи та розваги.

Додамо, що організаторами фестивалю є ГО «Обереги» за підтримки служби у справах дітей облдержадміністрації та Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: