Україна потрапила в трійку країн, що розвиваються за обсягом іноземних інвестицій

picture2_ukraina-popala-v-_353573_p0

Україна опинилася на третьому місці за обсягом прямих іноземних інвестицій серед 23 країн, що розвиваються за період з 2015 до 2018 року.

Про це свідчать дані глобальної асоціації банків «Інститут міжнародних фінансів» (IIF).

Показник виражений у відсотках від ВВП без урахування надходжень від реінвестування і в України він склав 2,7%. Як виявилося, найбільше інвестицій отримала Бразилія (3,4%) і Колумбія (2,9%).

Далі місця посіли Чилі, Філіппіни, Мексика, Малайзія, Туреччина, Чехія, Індія і Єгипет. Польщу організація розмістила на 12-му місці (1%), хоча країну прийнято відносити до категорії розвинених економік. Нижче неї виявилися Таїланд, Індонезія, ПАР, Венесуела, Аргентина, Китай, Саудівська Аравія і Нігерія. На останньому місці в списку виявилася Росія. Її обсяг прямих інвестицій оцінили в 0,2% від ВВП.

Раніше повідомлялося, що капітальні інвестиції в Україні за підсумками 2018 року зросли на 29% до 578,7 млрд грн. У порівнянні з 2017 роком зростання капітальних інвестицій прискорився на 24,8%. Найбільш привабливими для інвестицій в минулому році були такі сфери, як «Мистецтво, спорт, розваги та відпочинок», де вони виросли більш ніж в два рази (+ 122,1%), «Інформація та телекомунікації» (+ 62,5%) , «Оптова та роздрібна торгівля» (+ 53,9%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: