Ігри патріотів: як «Самопоміч» допомогла Ганущину відзвітуватися

IMG_2336

Сьогоднішнє продовження сесії Львівської облради перетворилося на справжнє політичне побоїще через звіт голови ЛОР Олександра Ганущина.

Нагадаємо, під час попереднього засідання сесії у ЛОР вибухнув скандал. Голова ради Олександр Ганущин заявив, що його хочуть змістити з посади і назвав головного винуватця – свого заступника Володимира Гірняка. Причиною такої скандальної заяви стало не включення у порядок денний звіту голови. Як пояснив тоді Ганущин, група депутатів на чолі з Гірняком хоче змістити його з посади, але не має достатньо голосів, тому й не голосувала за звіт голови, за результатами якого, Ганущина можна було б відправити у відставку. За словами Ганущина, ця група людей чекає на призначення нового голови ЛОДА, щоби залучитися підтримкою адмінресурсу і таки змістити його.

Натомість Володимир Гірняк заявив, що намірів відправляти Ганущина у відставку не мав, а причиною не голосування за звіт стало його запізніле подання на вивчення депутатам.

Сьогодні ж питання звіту постало знову. Вже на самому початку засідання низка керівників фракцій звинуватила Ганущина у тиску на депутатів та політичному хабарництві.

Так, голова фракції «Батьківщина» Юрій Гудима заявив, що перед засіданням обдзвонив депутатів з подачі голови облради з проханням прибути на сесію та підтримати звіт голови ЛОР, а також проголосувати за передачу ЛМР приміщення школи-інтернату, що на вул.Короленка, 7. Депутат нагадав, що раніше це приміщення облрада продала на аукціоні, однак ЛМР заблокувала продаж через суд.

«На сьогодні немає рішення ЛМР, що вона готова профінансувати цей будинок», - заявив депутат.

Його підтримав  голова фракції Радикальної партії Ляшка Євген Буба, який назвав передачу будинку ЛМР «дачею політичного хабара», маючи на увазі, що в такий спосіб Ганущин хоче заручитися підтримкою фракції «Самопоміч» під час майбутнього звіту.

Депутати від фракції ВО «Свобода» взагалі запропонували обмежити сесійне засідання лише розглядом заяв і звернень.

Обурення тим, що діється в облраді, висловив і заступник Ганущина Володимир Гірняк.

«Відбуваються безпрецедентні речі. Коли голосували за головних лікарів, декому з депутатів пропонували хабарі, посади. Пане голово, я тоді казав, що такі речі неприпустимі в обласній раді. Якщо ви хочете в такий спосіб знайти інших політичних партнерів, формувати більшість з «Самопоміччю» чи іншими політичними силами, скажіть про це. Знову обдзвін, знову пропозиції хабарів, знову тиск», - заявив Гірняк.

Він закликав не розглядати звіт Ганущина.

«Це стане загрозою для нормального функціонування Львівської обласної ради», - заявив Гірняк.

Попри це, пропозиція внести у порядок денний звіт голови облради таки була проголосована депутатами.

Під час звіту Олександр Ганущин назвав звинувачення на свою адресу «голослівними» а також заявив, що облрада, найімовірніше, буде в опозиції до нового голови ЛОДА.

Для затвердження звіту забракло лише одного голосу, втім питання про відставку голови ЛОР не постало. Цікаво, що під час звіту та його обговорення перший заступник голови облради Андрій Білоус, а також Володимир Гірняк були відсутні і з’явилися у залі лише після завершення розгляду питання.

Однак після того, як депутати проголосували за передачу будинку на вул. Короленка, 7 Львівській міській раді, Олександр Ганущин заявив про повернення до голосування за його звіт.

Підставою для цього стала заява депутата від «Самопомочі» Михайла  Сидоровича, у якій він вказав, що його картка для голосування не спрацювала і голос не був врахований.

У результаті повторного голосування за затвердження звіту було віддано необхідних 46 голосів. Зокрема у повному складі Ганущина підтримала раніше опозиційна до нього фракція «Самопоміч».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: