Українець намагався незаконно провезти з Польщі чималу суму (фото)

0
Фото: ДФС у Львівській області

Українець приховав у наплічнику $35 тис.

Учора ввечері, 27 травня, працівники Львівської митниці ДФС затримали українця, який незаконно перевозив валюту через кордон.

Про це інформує прес-служба ДФС у Львівській області.

Як зазначається, чоловік повертався з Польщі до України через піший перехід пункту пропуску "Шегині – Медика". Для проходження митного контролю він обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор", де заявив про відсутність будь-яких товарів, обов’язкових для декларування та оподаткування чи тих, що належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони або обмеження.

Утім у працівників управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії виникли підозри щодо правдивості слів чоловіка. Його усно опитали щодо наявності товарів та готівкових коштів, що перевищують норми, встановлені ст. 374 Митного кодексу України і громадянин запевнив, що має виключно особисті речі. Проте вже під час митного огляду речей у його наплічнику митники виявили загорнуті у білу непрозору плівку 35 000 доларів США, котрі не було задекларовано. Кошти чоловік визнав своєю власністю.

Отже, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, із використанням засобів та способів, що утруднюють виявлення таких товарів, а також порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто переміщував через митний кордон України товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

Відтак, за ознаками порушення митних правил, передбаченого статтями ч. 1 ст. 483 та ст. 471 Митного кодексу України, складено протокол щодо порушення митних правил.

Валюту митники вилучили. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: