Правоохоронці затримали двох львів'ян, які вимагали у Держсекретаря Мінекології 100 тисяч доларів (відео)

5cee645455ca4

За нерозголошення компромату двоє жителів Львова вимагали від чиновника однієї з держструктур «відкупні». На передаванні 100 тис. доларів фігурантів затримали.

«У 2018 році до Нацполіції надійшло звернення від чиновника однієї з державних структур про факт вимагання коштів невідомими особами. Від зловмисників заявник отримав ультиматум: або надання 100 тис. доларів або розголошення відомостей приватного і компрометуючого характеру. Було розпочато кримінальне провадження», - повідомляють в поліції.

З'ясувалося, що до злочинних дій причетні двоє людей – 41 і 45-річні жителі Львова. Аферисти пересувалися на автомобілі еліт-класу і представлялися співробітниками спеціалізованих правоохоронних органів. Крім того, отримані докази причетності до їхніх дій колишнього начальника управління персоналом структури, в якій зараз працює заявник, і декількох членів однієї з громадських організацій.

За інформацією ГПУ, зловмисники прикривалися участю в Громадській організації «Стоп корупції». Вони ж і отримали від в.о. Держсекретаря Мінекології та природних ресурсів України 100 тис. доларів.

«Гроші були призначені за припинення навмисно організованих акцій протестів з вимогою звільнити з посади зазначеного службовця, а також звернень до правоохоронних органів з розслідування нібито скоєних службових злочинів», - додають в прокуратурі.

Відразу після отримання грошей шантажисти були затримані. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: