Які зміни відбудуться у РНБО: заява новопризначеного секретаря Данилюка

8b26dfdb-a38e-4b5d-89c4-9ebde2c29759

Новопризначений секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк має намір перетворити РНБО на потужний аналітичний центр, який пропонуватиме керівництву держави варіанти прийняття рішень з усіх важливих питань.

Про таку заяву колишнього міністра фінансів Олександр Данилюк написало видання «Радіо Свобода».

Секретар РНБО Олександр Данилюк повідомив, що хотів би, щоб команда, яку він сформує – була дуже сильна і потужна. На його думку, це те, що він вміє та хоче зробити. Його мета – запустити такий формат РНБО найближчим часом.

«Хоч і національний мандат РНБО – це національна безпека, але питання енергетики, особливо в цьому році стали питаннями національної безпеки. І питання фінансової ситуації є також дуже важливим у цьому перехідному періоді», – розповів Олександр Данилюк.

Також він повідомив, що наразі одним із найбільш важливих викликів є питання транзиту російського газу через Україну.

«Цього року в нас досить серйозні виклики з транзиту (російського газу – 24 канал) через Україну. Зараз я буду саме цим питанням займатися. Це питання не тільки економічне, але й геополітичне», – додав Данилюк.

Зазначимо, указ про призначення Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки та оборони з'явився на офіційному президентському сайті 28 травня  Зеленський призначив Данилюка секретарем РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: