Із липня подорожчають посилки із закордону вартістю понад 100 євро

posylki2_650x410

Із 1 липня в Україні запрацюють зміни до Податкового та Митного кодексів, що передбачають оподаткування посилок, вартістю понад 100 євро, замість нинішніх 150 євро.

Про це повідомили в прес-службі ДФС.

Йдеться про 20% ПДВ на товари понад 100 євро для одного одержувача, в одній депеші (поштовому мішку) від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника. Посилка для фізичної особи також оподатковуватиметься 10-відсотковим митом від суми, що перевищує еквівалент у 150 євро.

Митні платежі нараховуватимуть відповідно до дати подання поштовими операторами посилки для митного огляду разом із митними деклараціями СN 23 та іншими документами.

Нагадаємо, Закон про податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи є частиною бюджетного пакету, який ухвалив парламент 23 листопада. Із січня він частково запрацював, однак до липня триває перехідний період.

Раніше законодавці пропонували обмежити кількість неоподатковуваних посилок для фізосіб до трьох на місяць, проте в ухваленому бюджеті цієї норми немає. Також у Раді пропонували зменшити ліміт до 22 євро. А сам закон мав запрацювати ще минулого року, проте його дію відтермінували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: