Порошенко передасть волонтерам 1,75 мільйона, які виграв у ВВС

630_360_1559230146-234

Колишній президент України Петро Порошенко передасть фонду «Повернись живим» та волонтеру зі Львова, засновнику ГО «Допоможи фронту» Богдану Масляку 1,75 млн грн, які виграв у суді у британської телерадіокомпанії ВВС.

Про це Порошенко заявив у четвер під час зустрічі із засновником фонду Віталієм Дейнегою та Богданом Масляком, повідомляється на сайті фонду.

«Кошти між благодійниками будуть поділені порівну – по 875 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що фонд «Повернись живим» планує витратити кошти на організацію роботи національного відбору до збірної України на Invictus Games.

«Ми ще не визначилися остаточно, але найбільш імовірний варіант – гроші будуть використані на організацію національного відбору до збірної України на Invictus Games у Гаазі у 2020 році», – прокоментував Дейнега.

Керівник фонду також підкреслив, що «Повернись живим» є аполітичною благодійною організацією, яка не агітує за жодного з політиків, хоч і залишає за собою право критикувати їх.

У травні 2018 року деякі ЗМІ з посиланням на розслідування BBC, підготовлене журналістами в Україні та США, опублікували інформацію про те, що адвокат Дональда Трампа Майкл Коен нібито отримав таємний платіж у розмірі 400 тисяч або 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі між Порошенком та Трампом у червні минулого року. В Адміністрації Президента України тоді цю інформацію спростували.

21 вересня 2018 року стало відомо, що Порошенко через цю новину подав позов проти ВВС за наклеп.

28 березня 2019 року ВВС вибачилася перед Порошенком за поширення неправдивої інформації та заявила, що буде виплачено компенсацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: