Це правильно, що посадовці міської ради отримали квартири, – Садовий

DSC_5171-e1480071869446

Міський голова Андрій Садовий вважає правильним виділення квартир високопосадовцям міської ради.

Про це він заявив під час брифінгу, коментуючи звинувачення активістів, які пікетують міську раду.

«У питаннях звучать речі, на які є публічні відповіді. Є запитання стосовно квартир, скільки ми видали учасникам бойових дій. Є публічна інформація — 97 квартир. Є питання, скільки видано коштів як матеріальна допомога учасникам бойових дій. Як ви знаєте, кожен учасник бойових дій отримує допомогу 100 тисяч. Вже більше 2300 людей отримали таку допомогу. Хоч в одному місті в Україні є подібні практики? Нема. Це є 230 мільйонів гривень з міського бюджету.

Є питання стосовно квартир, які отримали наші посадовці. Так, дійсно, три квартири отримали наші посадовці. Ірина Кулинич, яка 13 років працює в міській раді, приїхала з Франківська. Я вважаю це правильно. Олег Іщук, який 12 років працює, приїхав з Луцька. Це є правильно. Сергій Бабак, який у 2006 році почав працювати — це є правильно. Ми більше квартир нікому не давали в міській раді. В нас ще одну квартиру отримав Володимир Зуб, який приїхав з Чернігова в 2006 році. То якщо я запрошую фахівців з інших міст, за які кошти вони мають купляти собі житло? Вони не є настільки багаті. Тому що зарплата, яку вони отримували, не давала їм такої можливості», - заявив Андрій Садовий.

Водночас щодо виділення службових квартир, то, за словами міського голови, рішення про це приймали депутати.

«Затверджена програм забезпечення житлом посадових осіб. Проголосували всі керівники фракцій. Це не є компетенція міського голови чи виконавчого комітету, це виключна компетенція депутатів міської ради — виділення землі, квартир, розподіл майна.

Це була ініціатива депутатів міської ради. Депутати міської ради виступили з ініціативою надати квартири, тому що вони знають їхню роботу впродовж 12 років. Хто як голосував — можете взяти список і подивитись», — заявив міський голова.

Він додав, що було б корисно створити невелику робочу групу для спілкування з учасниками акції  протесту, куди б від ЛМР увійшли він сам, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та керуюча справами виконкому Марта Литвинюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: