Понад 28 тисяч школярів Львівщини відпочинуть цього літа за бюджетні кошти

sol-1_38

За кошти виділені з обласного та місцевих бюджетів цього літа вдасться оздоровити  28,5 тисяч дітей. Це майже 11% від загальної кількості дітей шкільного віку на Львівщині. При цьому понад 22,5тис - діти з пільгових категорій.  

За кошти виділені з обласного та місцевих бюджетів цього літа вдасться оздоровити  28,5 тисяч дітей. Це майже 11% від загальної кількості дітей шкільного віку на Львівщині. При цьому понад 22,5 тисячі - діти з пільгових категорій.  

Директор департаменту соціального захисту Львівської ОДА Наталія Кузяк каже, що в області налічується  понад 110 тисяч школярів пільгових категорій. Цьогоріч право на безкоштовне оздоровлення отримали діти, чиї батьки мають інвалідність 1-ї та 2-ї груп. Найбільш чисельні пільгові категорії – це діти з багатодітних сімей, яких в області понад 46 тисяч, з малозабезпечених сімей – понад 22 тисячі. Також на Львівщині є понад 9 тисяч дітей учасників АТО. Крім цього, коштом бюджету будуть оздоровлені діти з інвалідністю, діти-сироти і позбавлені батьківського  піклування, діти внутрішньо переміщених осіб, діти у складних життєвих обставинах та  інші категорії.

Для забезпечення дітей цього літа на Львівщині діятимуть 3 санаторії та 9 закладів оздоровлення і відпочинку дітей. З них 4 заклади, ще не отримали усіх дозвільних документів, тому дітей наразі приймати не можуть.

«Ще немає результатів проб води або не всі працівники пройшли навчання з пожежної безпеки», - пояснює Наталія Кузяк.

Крім стаціонарних закладів, оздоровлення та відпочинку в області діятимуть 69 закладів з денним перебуванням, утворені на базі середньоосвітніх навчальних закладі.

«Це заклади, які мають не менше 6-годин перебування дітей і включене харчування», – каже Наталія Кузяк.

Загалом при школах області діятиме 514 закладів з денним перебуванням.

«Заплановано організацію роботи 442 пришкільних профільних, спортивних гуртків, мовних шкіл для 17 904 дітей без організації харчування та денним перебуванням менше 6-ти годин, 2 заміські освітянські дитячі оздоровчо-відпочинкових табори, в яких передбачено залучити до оздоровлення та відпочинку влітку 2019 року близько 1090 дітей», - каже директорка департаменту освіти та науки ЛОДА Любомира Мандзій.

З обласного бюджету на оздоровлення дітей виділено понад 16, 5 млн. грн.

«За кошти обласного бюджету департаментом соціального захисту населення закуплено 2050 путівок. Завтра, 4 червня,  відбудеться аукціон на послуги з відпочинку 130 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку розташованих узбережжі Чорного моря», - каже Наталія Кузяк.

Кошти на оздоровлення виділяють також з місцевих бюджетів. Зокрема це зробили 10 ОТГ. Водночас є території, де коштів на відпочинок не передбачили взагалі.

«Загальна кількість коштів, яка передбачена  на закупівлю путівок, – це понад 8 млн грн, але, на жаль, є райони, які станом на сьогодні не мають жодних видатків на оздоровлення. Це  Турківський, Сколівський, Кам'янка-Бузький райони та місто Самбір», - каже Наталія Кузяк.

У ЛОДА нагадують, що усі діти, які отримують путівки для оздоровлення та відпочинку, повинні пройти медичний огляд у сімейного лікаря і отримати відповідну довідку.

«Дуже важливо, щоб ці довідки не купувалися, а діти реально проходили медогляд, тому що в них може бути алергія на якісь продукти, і можуть виникнути потім проблеми», – каже перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський.

«В нас уже цього року були прецеденти, коли довідки були видані з порушеннями. Є перелік захворювань, які в принципі не дозволяють діткам відвідувати табори, бо це суперечить медичним показам. На жаль, уже був випадок, коли була видана довідка, а потім дитину повертали з табору, бо її захворювання не дозволяло там перебувати»,– додає Наталія Кузяк.

Відтак, департаменту охорони здоров’я ЛОДА доручили нагадати сімейним лікарям про відповідальне ставлення до огляду дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: