Зеленський вимагає від Баканова за два тижні відзвітувати про роботу СБУ

11fb3b73a5abe1a346eed869a876620e_1559553043_extra_large

Президент України Володимир Зеленський наголошує на важливості боротьби з контрабандою та вимагає від СБУ упродовж двох тижнів продемонструвати перші результати роботи.

Про це глава держави заявив під час зустрічі з тимчасовим виконувачем обов’язків голови Служби безпеки України Іваном Бакановим, повідомляє Укрінформ.

«Ми зараз говоримо не про наші особисті взаємини, а про дуже серйозну відповідальність перед народом України. Ти – виконувач обов’язків голови СБУ. Я дуже хочу, щоб не тільки я поважав тебе як товариша, а щоб тебе поважав народ України. У нас дуже мало часу, щоб провести перезавантаження СБУ. Нам потрібні реальні кримінальні справи. Треба розібратися з контрабандою», – зазначив Президент.

Зеленський також наголосив, що працівники СБУ повинні довести, що вони не лише фахівці, а й порядні люди. Тому важливо, щоб вони працювали на Україну – незалежно від прізвища Президента.

«Є великий запит на справедливість. Ми маємо показати суспільству, що СБУ справді працює. Хочеться, щоб увесь світ бачив, що ми почали з чистого аркуша будувати Україну», – зауважив глава держави.

Зі свого боку, Баканов зазначив, що контрабанда й тіньова економіка, які знекровлюють країну, повинні бути подолані.

«СБУ зробить усе можливе для того, щоб виконати ваші доручення якомога швидше», – зазначив т. в. о. голови СБУ.

Він наголосив, що прагнутиме культивувати у Службі безпеки людські цінності.

«Ми завжди казали один одному правду, не давали казати неправду іншим. Ми ніколи не крали, не давали красти іншим і завжди залишалися людьми. Мені здається, що пріоритетом роботи СБУ мають бути такі цінності. За будь-яких обставин ми маємо залишатися людьми», – підкреслив Баканов.

Нагадаємо, що 22 травня Президент Володимир Зеленський призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: