Українські десантники приєдналися до найбільших у 2019 році навчань НАТО

61760054_621987341616544_7223034187459067904_n

Українські десантники беруть участь у міжнародних навчаннях Saber Guardian-2019, які почалися 3 червня і пройдуть на території Румунії, Болгарії та Угорщини.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу командування десантно-штурмових військ Збройних сил України.

У навчаннях беруть участь близько 8 тисяч військовослужбовців з Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Вірменії, Греції, Грузії, Італії, Литви, Латвії, Македонії, Польщі, Німеччини, Румунії, США та України.

Україну представляє ротно-тактична група 25 окремої повітряної Дніпропетровської бригади десантно-штурмових військ ЗСУ.

Українські десантники будуть виконувати завдання в рамках навчань у складі механізованого батальйону Збройних сил Румунії за підтримки інструкторів міжнародного центру миротворчості та безпеки на території міжнародного навчального центру у селі Чінку.

"Першим етапом навчання для українських десантників є планування майбутніх дій на наступні етапи маневрів, відпрацювання бойових наказів за стандартами НАТО та постановки завдань особовому складу на наступний день навчань", - йдеться у повідомленні.

Маневри завершаться 24 червня. Їх проводять щорічно з 2013 року в різних країнах за принципом ротації. Навчання є частиною Програми Європейського командування Збройних сил США з метою вдосконалення взаємодії між збройними силами країн-членів і партнерів НАТО.

"Головна мета навчань - демонстрація єдності, згуртованості і солідарності держав-партнерів і союзників НАТО для відбиття можливої агресії шляхом мобілізації сил", - йдеться в повідомленні Міністерства національної оборони Румунії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: