У містах України вимагали відставки Авакова через вбивство 5-річного хлопчика

medium (11)

В українських містах, зокрема у Києві, Харкові, Львові, Одесі, Переяслав-Хмельницькому люди вийшли на акції, аби вшанувати пам’ять застреленого поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова.

Головною вимогою була відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Біля будівлі МВС у Києві зібрались 300-400 людей, більшість з них — пересічні люди, представників праворадикальних організацій було мало.

Учасники акції поводилися тихо і під сумну музику клали під будівлю МВС іграшкових ведмедиків. Деякі тримали в руках плакати з вимогою відставки голови МВС на кшталт «Аваков має піти геть». Інший плакат написаний англійською: «Аваков — це міністр тортур і вбивства дітей. Негайно з посади!».

Люди які його принесли, пояснили, що хочуть аби про події в Україні знали також і за кордоном.

«Якщо представники нашої держави вважають, що вони мають право нас вбивати, то до кого ми маємо звертатися, щоб нас захистили? Я хочу, щоб цей меседж став відомий назовні — що в нашій країні органи, які покликані обороняти закон, обороняти нас, займаються винищенням українських людей і знущанням над людьми, вбивствами людей. Якщо Аваков за 5 років не зміг впоратися зі своїми підлеглими, він має піти», — сказала одна з учасниць акції.

У Харкові під стіни Головного управління поліції області прийшли близько 200 активістів, вони вшанували пам’ять хлопчика, поклавши під стіни будівлі квіти, іграшки та лампадки. На акцію харків’яни також прийшли з плакатами і вигукували лозунги з вимогою відставки Авакова. Серед організаторів акції — «Національний корпус» та Харківський антикорупційний центр.

На думку активістів, окрім покарання винуватців смерті хлопчика, необхідна відставка Арсена Авакова, бо саме через некомпетентність вищого керівництва і відбувається «свавілля поліції».

У Львові близько ста активістів громадських організацій «Сокіл», «Правий сектор» та «Національний корпус» долучились до всеукраїнської акції «Безкарність вбиває». Біля стін управління поліції Львівщини вони поставили портрет загиблого Кирила Тлявова і запалили лампадки і свічки.

Акція відбувалась мирно, мітингарі вимагали відставки Арсена Авакова, справедливого розслідування справи та притягнення до кримінальної відповідальності винних у загибелі хлопчика. З управління поліції до пікетувальників вийшов начальник поліції Львівщини Валерій Середа. Він запевнив, що поліція докладе усіх зусиль, щоб винуватці вбивства були справедливо покарані.

«Важливо, щоб громадськість та ЗМІ контролювали цю справу, щоб винуватці були покарані… Якщо громадськість не підніматиме цю справу, вона може затихнути», — сказав представник «Соколу» Богдан Федун.

В Одесі участь в акції взяли близько півсотні людей, які теж принесли під будівлю управління поліції лампадки та дитячі іграшки. Вони вимагали відставки голови МВС та очищення кадрів правоохоронної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: