У травні в Україні зафіксували сім нападів на журналістів

fccdd8a9045c432bd32874e7e32bdd59

У травні два напади на співробітників медіа сталися в Одесі, а також по одному – в Києві, Черкасах, Дніпрі, Херсоні та на Волині.

Про це повідомляє Еспресо.TV

За словами голови НСЖУ Сергія Томіленка, найжорстокішим та найрезонаснішим нападом у травні стало побиття черкаського журналіста та блогера Вадима Комарова. Вранці 4 травня перехожі побачили на вулиці в Черкасах жорстоко побитого журналіста і викликали “швидку”. Вже місяць Вадим без свідомості, перебуває в стані медичної коми, лікарі кажуть, що “позитивної динаміки немає...” – третя частина головного мозку пошкоджена.

Колеги Комарова підозрюють, що напад трапився через його гострі критичні статті.Одна із найбільш гучних публікацій за останній час – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво тощо. У 2016 році журналіста вже намагалися застрелити.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко наголошує, що напад на черкаського журналіста Комарова вже можна назвати одним із найтяжчих за останні кілька років.

Також Томіленко висловив своє занепокоєння через відсутність регулярних звітів правоохоронців. Складається враження, що ніхто не збирається карати нападників. Це своєю чергою, впливає на діяльність журналістів. Адже, після відсутності зрушень у кримінальному провадженні проти зловмисників, вони відчувають себе у небезпеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: