Іллєнко пояснив, чому серіал «Чорнобиль» знімали не в Україні

2b8ed17fbe7858c641d55ca03eb8ace3

В Україні досі законодавчо не врегульовано повернень державою виробнику частини здійснених витрат на зйомку фільму, тому зйомки серіалу «Чорнобиль» відбулися не на території нашої країни.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«Про серіал «Чорнобиль» та Україну. Основні зйомки цього серіалу (а також безліч інших серіалів та фільмів) відбулися не на території нашої країни з дуже простої причини – у нас досі немає cash rebates, тобто повернень державою виробнику частини здійснених витрат на зйомку фільму, які існують у більшості країн Європи і світу. Ми давно пропонуємо запустити таку систему у нас і за нашою ініціативою навіть було ухвалено у 2017 році відповідний закон. Проте цей чудовий закон не працює, адже необхідно також внести зміни до Бюджетного кодексу України. Сподіваюсь тепер народні депутати усвідомлять, наскільки це важливо. Реєстраційний номер законопроекту – 3240, він вже підготовлений Бюджетним комітетом до 2-го читання і його цілком може ухвалити ще це скликання парламенту», – написав Пилип Іллєнко.

«Чорнобиль» – п'ятисерійний британо-американський міні-серіал, зрежисований Крейгом Мезіном та Юганом Ренком. Прем'єра історичної драми спільного виробництва американського кабельного каналу HBO та британського Sky Atlantic відбулася 6 травня 2019 року. Події сюжету розгортаються після вибуху реактора на Чорнобильській атомній електростанції, однієї із найбільших техногенних катастроф в історії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: