За аферу з Чуркіним хтось з Львівської міської ради сяде, – депутат

IMG_2277

Гроші, які Львів заборгував ЛАЗу, мали піти на погашення боргів перед працівниками заводу, а не російському олігарху Чуркіну.

Про це під час години запитань до міського голови заявив депутат ЛМР Маркіян Лопачак, передає кореспондент Дивись.info.

Перед цим міський голова Андрій Садовий заявив, що борг перед Чуркіним був примусово списаний виконавчою службою.

«У 2011-2012 році місто отримало нові автобуси від ЛАЗу. Враховуючи походження власників і відсутність коштів, ми за ці автобуси не платили. В той час юристи підприємства вели активну роботу, щоб ці кошти стягнути. Були десятки судів. Працівники ЛМР і АТП робили все, щоб ці кошти з міського бюджету не були виплачені. Такого прецеденту не знаю в Україні. Але товар був отриманий, і той, хто його надав, має захист. Було рішення виконавчої служби примусово списати кошти. 2018 року на підставі платіжної вимоги з банківського рахунку АТП №  було списано 24 млн грн. Це була примусово вчинена дія, всупереч волі міської ради. Не списати ці кошти не могли, є дія закону. Мерія отримала ці автобуси, а 7 років ми за них не платили, враховуючи багато факторів.

Враховуючи резонанс, ми скерували листа в правоохоронні органи, щоб вони пояснили, чи були порушення з боку виконавчої служби щодо списання коштів. З політичної точки зору, ці кошти забирати не можна було, з юридичної — ці кошти мали б бути сплачені. Було скеровано сотні звернень усім, де чітко вказано, що приватизація заводу була з порушеннями закону. Але жодна державна інституція не стала на захист громади міста Львова. Цей завод далі грабують», – заявив Андрій Садовий.

Натомість Маркіян Лопачак заявив, що міський голова завуальовує причетність міської влади до повернення боргів Чуркіну.

«Представник АТП-1 в суді не заперечував проти зміни боржника. Навіть якщо ЛМР і мала повернути ці кошти, то їх треба було повернути підприємству, яке б мало віддати працівникам борги з зарплати.  Але ваш працівник, якого ви брали на роботу, не заперечив проти зміни боржника, і ці кошти з вашої мовчазної згоди передали фірмі –прокладці Чуркіна напряму. І за цю аферу хтось з міської ради сяде», - заявив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: