Електронний квиток у Львові: знову затримка

kvfile59333153_747a67c0-800x445

У реалізації проекту запровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду чергова затримка. У мерії переконують, що вона суто технічна і незначна - близько двох місяців. Втім, зважаючи на попередню історію проекту, гарантій, що вона остання, ніхто дати не може.  

Запровадження електронного квитка у громадському транспорті – історія з довжелезною бородою. Вперше про його запровадження у львівській мерії заговорили ще у далекому 2011 році. Тодішній начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР, який зараз є народним депутатом від «Самопомочі», Сергій Кіраль запропонував створити спільне підприємство з латвійською компанією «Рігас Карте». Загальна вартість проекту становила  45 млн грн, з них 35 млн грн – інвестиційні витрати на закупівлю обладнання. На реалізацію проекту пропонувалося виділити з бюджету міста 3,9 млн грн – у статутний капітал  спільного підприємства, яке мало отримати назву «ТзОВ «Леокарт». Втім тоді депутати, попри тиск виконавчих органів мерії та погрози латвійців відмовитися від проекту, не проголосували за виділенні коштів. Цікаво, що уже 2018 року латвійська компанія, яку міська влада так наполегливо проштовхувала у партнери Львова, згадувалася у контексті  гучного корупційного скандалу.

Наступний сплеск активності навколо запровадження автоматизованої системи оплати проїзду стався уже 2014 року. Розпорядженням міського голови було створено спеціальну робочу групу під керівництвом тодішнього першого заступника міського голови Олега Синютки. Секретарем групи став тодішній заступника начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Журбенко, який і сьогодні займається впровадженням е-квитка на посаді начальника відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор». Тоді місто отримало понад 10 пропозицій щодо запровадження е-квитка. Робоча група, у відповідності до критеріїв відбору, Найкращими були визнані пропозиції, представлені ТОВ “АйБіЕй-Україна” та ТОВ “СофтСерв – Муніципальні технології”. Їм було рекомендувано взяти участь у подальших тендерних процедурах, однак далі тоді справа не пішла.

У серпні 2016 року міський голова створив чергову робочу групу, цього разу під керівництвом свого заступника з питань розвитку Андрія Москаленка. На цей момент у міської влади уже визріла ідея взяти кредит у Європейського банку реконструкції і розвитку, яка викликала заперечення з боку частини міських депутатів.

Зрештою кредитна угода з ЄБРР на 10 млн євро таки була підписана і розпочалася тривала бюрократична процедура, яка триває й досі. Якщо спочатку міська влада обіцяла, що е-квиток запрацює у Львові з 2018 року, то тепер йдеться про 2020-ий.

Як відзвітували у мерії, станом на сьогодні для запровадження проекту зроблено наступне: виконані всі процедури оформлення кредиту ЄБРР та гарантій міста. Проведено попередній відбір учасників тендеру — прекваліфікація. Проведено відбір та підписано угоду з компанією іC сonsulenten на консалтингові послуги. Підготовлений драфт технічного завдання на тендер. Вивчено європейський досвід впровадження та експлуатації сучасних АСОП. Завершено процедуру реєстрації назви електронного квитка «LeoCard» «ЛеоКарт» у Державному підприємстві «Український інститут інтелектуальної власності» та отримано свідоцтво на знак для товарів і послуг. Завершується робота з нанесення інформації на Google карту  та створення таблиці відомостей про планові точки розповсюдження е-квитка з метою в подальшому його реалізації та контролем за їх розповсюдженням. Розроблений бренд-бук електронного квитка, створено візуалізація бренду «ЛеоКарт».

Попри це, у мерії й далі не можуть назвати конкретної дати подальшої реалізації проекту. Натомість сьогодні стало відомо, що графік знову змістився, цього разу на два місяці.

Чиновники пояснюють, що затримки виникли через тривалий час, який потрібен для оцінки технічних можливостей шістьох компаній, що подалися на тендер.

«Сам тендер складається з двох етапів — це оцінка технічних пропозицій учасників, і оцінка фінансових пропозицій. Зараз ми для себе завершуємо оцінку технічних пропозицій, і це досить складно, бо це більше 400 вимог, закладених до цієї системи. Ми озвучували плани, що в липні підпишемо договір і почнемо реалізацію, однак виходить, що ми в кінці серпня укладемо угоду. Якщо раніше планувалося до кінця грудня всі валідатори поставити, то зараз це на два місяці змістилося», – пояснює Сергій Журбенко,

За його словами, пропозиції кількох учасників було відхилено. Втім повідомляти жодні подробиці  у мерії відмовилися, лише зазначили, що перелік компаній, які пройшли технічну перевірку, був переданий до ЄБРР.

Компанії, які затвердить банк, будуть допущені до останнього етапу тендеру – оцінки фінансових пропозицій учасників.

«Приблизно за два тижні банк має акцептувати учасників, і за 30 днів ми отримаємо їхні пропозиції. Після того, як ми знатимемо ціну, отримуємо переможця. Акцептуємо в банку. Кредитні договори у нас вже всі підписані. Далі даємо передоплату і починаємо впроваджувати», – каже заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Цікаво, що хоча відсотків по кредиту місто нараз не сплачує, принаймні так запевняють у мерії, платити доводиться все одно – за бронювання кредиту. Скільки коштів до цього часу уже було виплачено, чиновники назвати не змогли, зазначивши лише, що це «невелика сума».

Тим часом, наразі не до кінця зрозуміло, як після запровадження е-квитка розраховуватимуться за проїзд деякі категорії пільговиків. Якщо львів’янам-пільговикам видаватимуть картки для проїзду, то що робити, наприклад, з мешканцями області чи атовцями з інших регіонів, у мерії поки що не знають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: