На Львівщині викрили три «реабілітаційних» центри, де силою утримували наркозалежних (фото)

Рабцентр1

Керівник організації затриманий в порядку ст.208 КПК України, йому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів.

5 червня правоохоронці припинили злочинну діяльність однієї з організацій, яка на території Львівщини організувала три реабілітаційних центри, що спеціалізувалися на лікуванні наркотичної та алкогольної залежностей.

Всього у центрах незаконно утримувалось 87 осіб. Вартість перебування особи за один місяць становила від 8000 до 12000 гривень, також додатково оплачувались інші «медичні» послуги.

«Під час проведення санкціонованих обшуків у приміщеннях реабілітаційних центрів було виявлено і вилучено кошти в сумі близько пів мільйона гривень, засоби зв’язування зі слідами крові, комп’ютерну техніку, записи із списками пацієнтів, їх покараннями, витратами закладів тощо. Також в одному з центрів було виявлено пакет із таблетками, ампулами, шприцами та іншими медикаментами», - розповів заступник начальника поліції Львівщини – начальник кримінальної поліції полковник поліції Тарас Сабанюк.

В порядку ст.208 КПК України затримано керівника організації, 34-річного уродженця Луганської області, мешканця Львова, зараз вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Зловмиснику поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: