Суд заборонив російській авіакомпанії експлуатацію літаків-гігантів «Руслан»

60dc97e-antonov-ruslan

Подільський районний суд Києва заарештував та заборонив експлуатацію п’яти цивільних транспортних літаків Ан-124-100 авіакомпанії «Волга-Дніпро» (Росія).  

Про це повідомили у прес-службі юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси держпідприємства «Антонов», передає Економічна правда.

Зазначається, що суд наклав арешт на літаки: Ан-124-100 з реєстраційними номерами RA-82068 (серійний номер № 0703), RA-82078 (серійний номер 0710), RA-82045 (серійний номер 0609), RA-82046 (серійний номер 0610), RA-82077 (серійний номер 0709), що належать Авіакомпанії «Волга-Дніпро» (РФ) і Volga Dnepr Airlines (Ірландія).

Це було зроблено в рамках кримінального провадження за ст. 281 КК (порушення правил повітряних польотів, які створили небезпеку для життя людей або інші тяжкі наслідки).

Таким чином суд заборонив авіакомпанії і будь-яким іншим особам їх експлуатацію.

Також будь-яким третім особам (аеропортам, авіавладі) заборонено здійснення будь-яких дій, спрямованих на посадку/зліт (прийом/відправлення) зазначених повітряних суден.

«На думку ДП "Антонов", слідства і суду допуск зазначених в ухвалі суду літаків Ан-124 до подальшої експлуатації є порушенням положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Керівництва до льотної придатності ІКАО. Арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів і відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок злочину», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що правоохоронні органи України за заявою ДП «Антонов», як власника Сертифікату типу літака, розслідують факт сертифікації Росавіації компанії AMTES GmbH в якості розробника модифікації літака Ан-124-100 і видачі Додаткового Сертифікату типу на зміну типової конструкції «Підтримка льотної придатності в частини підтвердження ресурсу і терміну служби».

У результаті незаконних дій Росавіації і AMTES GmbH літакам Ан-124, експлуатантом яких є Авіакомпанія «Волга-Дніпро», в обхід ДП «Антонов» була продовжена льотна придатність, що ставить під загрозу безпечну експлуатацію даних літаків.

ДП «Антонов» - українське державне підприємство, основною сферою діяльності якого є розробка, виробництво і ремонт літаків серії «Ан». Входить до складу державного концерну «Укроборонпром».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: