У Запоріжжі запобігли масштабному теракту (фото, відео)

n_6132_31491946

Співробітники Служби безпеки України попередили потужний терористичний акт в одному з густонаселених місць у центрі Запоріжжя.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що замовником теракту було так зване «МГБ ДНР». За задумом кураторів вибух мав призвести до численних людських жертв та дестабілізації суспільно політичної обстановки у мирному регіоні.

Інформація про вибуховий пристрій надійшла до Центрального апарату Служби.

Виконавцем теракту куратори обрали мешканця Донецької області, якого співробітники Служби контролювали з моменту перетину лінії розмежування. У Запоріжжі зловмисник заклав вибухівку потужністю півтора кілограма пластиду поблизу дитячого майданчика. Пристрій активувався за допомогою мобільного телефону.

Співробітники СБУ таємно від виконавця дезактивували вибуховий пристрій. Для забезпечення стовідсоткової безпеки громадян о шостій ранку була здійснена евакуацію мешканців прилеглих будинків та обмежено в'їзд на прилеглу територію.

В інтересах слідства правоохоронці здійснили аудіо-, відео-, фотофіксацію закладання вибухівки.

«Після того, як зловмисник вийшов за межу й намагався активувати пристрій, він поїхав до готелю, подивився новини – не побачивши інформації про надзвичайні події, повернувся до місця закладання вибухівки», ‒ зазначив Олексій Петров.

Співробітники СБУ затримали. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

https://www.youtube.com/watch?v=VcGiulfx0K4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: