В Україну повернулися 10 дітей жінки, яку в Грузії підозрюють у торгівлі неповнолітніми

medium (12)

В Україні бортом президента повернулися 10 дітей родини Сусляків з Хмельниччини, матір яких у Грузії підозрюють у торгівлі неповнолітніми.

Про це повідомили в Адміністрації президента.

У Грузії діти перебували в декількох прийомних родинах. За словами уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, діти тривалий час перебували у переїздах територією Грузії та Росії, і їм необхідна тривала реабілітація.

Кулеба розповів, що грузинських правоохоронців «насторожило те, що семеро з десяти дітей були народжені сурогатними матерями протягом одного року».

«Це треба перевірити на території України – яким чином усе відбувалося, за який кошт і так далі. Треба багато чого з’ясувати і на території України, і на території Грузії. Ми не знаємо, що відбувалося в Росії, там загинула одна дитина. Ні у грузинської, ні в української сторони немає можливості провести ексгумацію. Але батьки надали всі документи стосовно поховання цієї дитини», — розповів він.

Кулеба додав, що грузинська прокуратура одразу дала поспілкуватися українській делегації з дітьми, а упродовж доби видала дозвіл на вивезення родини.

Дитячій омбудсмен вважає, що усі діти родини Сусляків мають проживати з бабусями в одній сім’ї, щоб вони не почувалися розділеними.

«Питання влаштування дітей вирішуватиметься органами опіки одразу після їхнього повернення додому. До Хмельницької області діти від’їжджають сьогодні (7 червня — ред.) вранці», — йдеться у повідомленні АП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: