У Львові відбудеться фестиваль «Ковчег дружби»

61049953_4093815057303306_8374595703556538368_n
Фото з Fb "Ляршу".

ГО «Лярш-Ковчег», яка працює з людьми з розумовою неповносправністю, цього року втретє проведе фестиваль «Ковчег дружби».

Про це повідомила речниця ГО Наталя Критович.

Фестиваль «Ковчег дружби» – це про прийняття, толерантність, взаємопідтримку і дружбу у житті кожної людини.

«Усе почалося з бажання розповісти про людей з розумовою неповносправністю, з якими ми щодня працюємо на програмах організації, яких вчимо і від яких чимало вчимось. Наша велика ціль – прийняття цінності кожної людини, незважаючи на її можливості чи обмеження. Метою фестивалю є соціалізація людей з розумовою неповносправністю, а також підвищення толерантного ставлення та руйнування стереотипів, які існують у суспільстві щодо таких людей», – розповіли у «Лярші».

І наголосили, що «Ковчег дружби» – це не просто ще один фестиваль у Львові. Завдяки фестивалю кожен зможе познайомитись з людьми з розумовою неповносправністю, їх дарами і талантами, а також зрозуміти значення і важливість дружби у житті кожної людини.

Фестиваль відбудеться 23 червня і розпочнеться о 14 годині на майданчику біля Порохової вежі. Під час фестивалю відбудеться благодійний ярмарок виробів ручної роботи, створених людьми з розумовою неповносправністю з допомогою асистентів організації, та випічки від волонтерів і батьків осіб з особливими потребами. Запрошені гості розповідатимуть про місце людей з розумовою неповносправністю у їх житті. Також відбудеться безпрограшна лотерея добрих справ; майстер-класи від людей з розумовою неповносправністю та асистентів з виготовлення прикрас з фетру, листівок, розмальовування дерев’яних пташок Петриківським розписом. Крім того, можна буде зробити яскраві фото на створених фотозонах тощо.

А ввечері відбудеться пантоміма за участі людей з розумовою неповносправністю. Програма фестивалю закінчиться виступами місцевих музичних виконавців і запальними танцями.

Довідка

До «Лярш-Ковчегу» належить 63 людей з розумовою неповносправністю, яких в спільноті називають друзями, та 30 асистентів. Загалом ГО «Лярш-Ковчег» об’єднує чотири творчі майстерні та денну програму для осіб з глибокою розумовою неповносправністю, будинок підтриманого проживання та координаційний офіс.

«Лярш-Ковчег» у Львові – це перша спільнота «Ляршу» в Україні, яка офіційно стала членом Міжнародної Федерації Лярш у 2008 році. Мета спільноти - дати людям, які відчужені від суспільства, можливість бути залученими в громаду, плекати почуття власної гідності та цінності свого життя через дружбу, спільну працю, проведення дозвілля та молитву.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: