«Укрзалізниця» скасувала поїзд зі Здолбунова до польського Холма

1068 (1)

Маршрут поїзду сполученням Здолбунів-Холм (Польща) скоротили. Тепер поїзд доїжджатиме лише до прикордонної станції Дорогуськ (у Польщі).

Про це повідомляє «ЦТС», посилаючись на зміни у розкладі руху поїздів.

Зазначається, що причиною скорочення маршруту стали непорозуміння Укрзалізниці з польськими прикордонниками. Зокрема, за словами директора департаменту міжнародних перевезень Укрзалізниці Олександра Красноштана, польські митники вимагали сплати мита за паливо, яке український потяг перевозив у паливному баці.

«Митна служба з польського боку накладала штрафи та погрожувала арештом рухомого складу. Ми не можемо так ризикувати», — повідомив Красноштан.

Так, за його словами, польські митники вимагали плату мита за пальне у поїзді, обсяг якого перевищує 200 літрів. Така норма прописана у польському законодавстві, проте Укрзалізниця з нею не погоджується.

Напередодні Укрзалізниця запустила поїзд до словацького Кошице.

Однією з ключових перешкод, чому наразі не можна здійснювати прямі залізничні перевезення у напряму до України з ЄС є те, що в ЄС та в Україні колії мають різну ширину. Єдина колія європейського зразка, що сполучає українське місто та ЄС прокладена з Мукачева. Зокрема, минулого року нею пустили поїзд сполученням Мукачево-Будапешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: