Чверть українських заробітчан у Польщі можуть переїхати до Німеччини у 2020 році — Нацбанк Польщі

a12d8402e4700355faf8a0d726eec2fd

Через відкриття ринку праці у Німеччині у 2020 році близько 25% український трудових мігрантів, які нині працюють у Польщі, можуть переїхати до Німеччини.

Такі дані наводять у Національному банку Польщі, передає Громадське.

За оцінками Нацбанку Польщі, середньорічна кількість українських трудових мігрантів, що працюють у країні, складає близько 800 тисяч осіб. Масштабна міграція з України до Польщі у 2013-2017 роках призвела до того, що темпи зростання економіки країни збільшилися на 0,3-0,9% щороку.

Крім цього, трудові мігранти з України зменшили рівень безробіття у Польщі та збільшили пропозицію робочої сили у країні на 5%.

Водночас наразі у Німеччині готуються до відкриття свого ринку робочої сили для трудових мігрантів. Наразі відповідний закон у Німеччині ще не ухвалили та деталей щодо того, на скільки ринок праці країни відкриється для мігрантів не з країн ЄС наразі немає. Однак у центральному банку Польщі уже підрахували, що потенційно такий крок у сусідній Німеччині призведе до міграції близько чверті українських заробітчан з Польщі, тобто близько 200 тисяч українців.

Раніше повідомлялось, що українці працюють на 20% всіх польських компаній, а близько 450 тисяч українців сплачують у Польщі соціальні внески.

Зазначимо, що раніше у Світовому банку оцінили обсяги переказу українських трудових мігрантів до України на рівні 14 мільярдів доларів. За оцінками Національного банку вони у 2018 році склали 10,88 мільярда доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: