Щоб не плутали: як у Львові зміниться нумерація громадського транспорту

15844719_563574733842106_3128932039738573729_o-696x464

З 1 липня у Львові змінюється нумерація тролейбусних маршрутів. У мерії кажуть, що нова система буде набагато зручнішою для пасажирів, і  це лише перший етап до зміни нумерації усього громадського транспорту.

Зміна номерів автобусних маршрутів відбудеться лише після запровадження електронного квитка. Водночас нумерація трамвайних маршрутів не зміниться.

«Ще з радянських часів громадський транспорт розвивали не як єдину систему, а як окремі напрямки і підсистеми – тролейбуси, трамваї автобуси, і кожен вид розвинувся незалежно один від одного. Європейський досвід показав, що ця система дуже неефективна. Повинна працювати  єдина система громадського транспорту. Має бути номер маршруту, а не номер виду транспорту. Не може бути одночасно трамвай, тролейбус і автобус під номером 1. Має бути наприклад  маршрут №1, який обслуговується трамваєм, маршрут №23, який обслуговується тролейбусом і  маршрут №47, який обслуговується автобусом. Це дає можливість комбінувати транспорт і на час  реконструкції вулиць змінювати маршрут, який обслуговується трамваєм, на автобусний, який буде їхати тими самими вулицями. Це буде набагато зручніше і туристам і мешканцям», - пояснює заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

«Не потрібно розділяти маршрути за окремими видами транспорту. Наприклад, у нас є електробуси, які курсують на 9 тролейбусному маршруті. Це фактично автобуси, які їздять по тролейбусному маршруту, і пасажирам складно розрізняти чи це приїхав 9-й автобус, чи 9-й тролейбус. Крім цього, ми отримаємо від «Електрону» нові автобуси і тролейбуси, які зовні дуже схожі, їх буде складно розрізнити пасажирам зі слабим зором. Також місто декларує розвиток електротранспорту. Коли вже буде достатня кількість тролейбусів, то в певний момент буде дуже легко замінити певний автобусний маршрут тролейбусним», - додає начальник відділу розвитку ЛКП «Львівелектротранс» Ігор Могила.

Першим етапом змін буде запровадження вже з 1 липня нової нумерації тролейбусних маршрутів.

«До всіх тролейбусних маршрутів, номер яких менше 20, додається число 20. Тобто замість 9  тролейбуса буде 29, замість 14 – 34, 24 номер залишиться без змін. Тобто з 1 липня вони їдуть тим самим маршрутом, але вже із зміненими номерами», - пояснює Андрій Білий.

Повний перелік змін виглядатиме так:

№2 – №22

№3 – №23

№24 – №24

№5 – №25

№7 – №27

№9 – №29

№10 – №30

№11 – №31

№12 – №32

№13 – №33

Водночас зміна нумерації автобусних маршрутів – питання більш віддаленої перспективи.

«З автобусам буде складніше, тому що у нас проводяться конкурси перевізників під конкретні  маршрути, тому автобуси будуть змінювати нумерацію уже після запровадження електронного  квитка і нової маршрутної мережі. Нумерація автобусів стартуватиме від 40 і до 99», - каже Андрій Білий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: