В Україні курять близько 8,2 мільйона людей, і щороку 85 тисяч курців помирають — дослідження

630_360_1519496597-6397

Соціологічне дослідження показало, що 23% населення України курять, і понад 70% з них хочуть позбавитися шкідливої звички.

Про це розповіла комерційний директор соціологічної агенції Kantar Світлана Винославська, повідомляє Укрінформ.

В Україні курять понад 40% чоловіків і 9% жінок.

«В Україні близько 8,2 мільйонів курців, або 23% усього населення країни. Щороку понад 85 тисяч українців помирають від захворювань, пов'язаних із курінням», - наголосила Винославська.

Як показало опитування, 74% респондентів переконані, що куріння - одна з основних соціальних проблем України, 56% курців визнають, що ця звичка негативно впливає на здоров’я.

«Понад 60% опитаних визнали, що різко знижується загальний стан здоров'я, 77% зізналися, що тютюнопаління впливає на судинну систему, 52% поскаржилися на значне погіршення стану шкіри. 85% опитаних визнали, зокрема, що куріння позначається на функціонуванні їхньої легеневої системи», - поінформувала Винославська.

Вона додала, що 70% українських курців мають бажання кинути цю шкідливу звичку, і переважна більшість з них намагаються це зробити.

Дослідження проводилося у травні 2019 року. Його метою було вивчити ставлення до тютюнопаління дорослого населення країни (від 29 до 65 років). Було опитано понад тисячу мешканців найбільших міст України: Києва, Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Харкова та Кривого Рогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: