Громадська рада при ЛОДА погрожує протестами

95_big_1454929152_613x459.75_3_0

Громадська рада при Львівській ОДА анонсує на 19 червня масову акцію протесту з вимогою ініціювати відкриті та прозорі призначення керівників органів державної виконавчої влади на території Львівської області з обов’язковим залученням громадськості та засобів масової інформації.

Згідно з повідомленням Громадської ради, акція відбудеться за ініціативи громадських об’єднань, які входять до складу Громадських рад при Львівській ОДА, ДАБІ області, Служби автомобільних доріг Львівщини, Держгеокадастрі, Львівському обласному управлінні лісового господарства.

«Запрошуємо усіх небайдужих мешканців Львівщини до протесту – разом скажемо «НІ кулуарним домовленостям та призначенням!» – йдеться у повідомленні Громадської ради.

Зокрема ініціатори акції протесту стурбовані ситуацією, яка склалася навколо призначення нового голови ЛОДА.

«У львівському політикумі вже давно обговорюють кандидатури на посаду голови обласної державної адміністрації, які, м’яко кажучи, не зовсім відповідають передвиборним обіцянкам «Слуги народу» про недопустимість у владі ставлеників олігархічних кланів», - йдеться у повідомленні.

Активісти нагадують про нещодавнє звернення обласної ради, в якому центральну владу закликають неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства України та провадити кадрові призначення з урахуванням Закону України «Про очищення влади», не допускаючи на посади осіб із сумнівною репутацією.

Тим часом сьогодні стало відомо про ще одного можливого претендента на посаду голови  ЛОДА – Маркіяна Мальського.

Маркіян Мальський – адвокат, кандидат юридичних наук, голова Західноукраїнської філії відомої юридичної компанії «Arzinger». Навчався у Львівському національному університет ім. Івана Франка (юридичний факультет і факультет міжнародних відносин, дипломований перекладач з англійської, німецької, французької та польської мов), Інституті світової торгівлі в Берні (Швейцарія, магістр міжнародного права та економіки (MILE), Стокгольмському університеті (магістр права LL.M.).

У жовтні 2016 року Маркіян Мальський став Почесним консулом Республіки Австрія у Львові. Його консульський округ охоплює 6 областей Західної України.

Сам Маркіян Мальський у коментарі львівським ЗМІ підтвердив, що отримав пропозицію очолити ЛОДА, але відмовився коментувати свої можливі рішення.

Нагадаємо, серед найбільш реальних претендентів на посаду голови ЛОДА раніше також називали народних депутатів Тараса Батенка та Володимира Парасюка, заступника голови Львівської облради Володимира Гірняка,  депутата Львівської міської ради Ігоря Телішевського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: