Один зі збанкрутілих банків вивів 436 мільйонів кредиту рефінансування у офшори — СБУ

58c18998d11e8-58aff3693239e-45b68f70002584f2792c9bb8960ebe471471519121_5aa8d77a78c96

У Службі безпеки України викрили схему, відповідно до якої підприємство за допомогою збанкрутілого банку, який перебуває у стані ліквідації, вивело в офшори близько 436 мільйонів гривень.

Ці кошти банку заплатив Національний банк як кредит рефінансування. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Там зазначають, що компанія уклала договір з компанією, зареєстрованою у офшорній зоні та перерахувала їй кошти нібито за постачання обладнання. Для перерахунку коштів українська компанія використала підконтрольний їй український банк, назву якого не уточнюють. Сам банк перебуває у стадії ліквідації. Для перерахунку коштів він використав кредит рефінансування Нацбанку на 17 мільйонів доларів.

«Для ухилення від сплати податків та обов’язкових платежів до державного бюджету України представники комерційної структури продовжували терміни розрахунків за валютним контрактом через внесення недостовірних відомостей до фінансової документації. За висновками фахівців, вказана оборудка призвела до нанесення збитків державі в розмірі понад 436 млн грн», — повідомляють в СБУ.

Там також додають, що оголосили підозру керівництву української компанії, яка вивела кошти в офшор, та ініціювали передачу активів цієї компанії АРМА.

«Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до розтрати коштів рефінансування Національного банку України», — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: