Отруєння на весіллі у Львові: 45 людей постраждали, ресторан закрили

skolko-lezhat-v-bolnice-pri-otravlenii2-e1501060458438
Фото ілюстративне.

Станом на 11 червня постраждали 45 людей, які були на весіллі у ресторані «Червона рута» у Львові. У них діагностували гостру кишкову інфекцію.

Про це повідомили у Держслужбі з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Зазначається, що наслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед гостей весілля, які були присутні у ресторані «Червона Рута» у Львові, постраждало 45 осіб, з яких п’ятеро дітей. Госпіталізовано до інфекційного відділення з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» 40 осіб, з яких п’ятеро дітей, ще п’ятеро постраждалих перебувають на амбулаторному лікуванні.

Для встановлення причин та умов виникнення спалаху захворювання на гострі кишкові захворювання фахівці Держпродспоживслужби 9-10 червня провели позапланову перевірку ресторану «Червона Рута».

За результатами перевірки встановлені численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

«Львівським міським відділом ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» відібрано 20 змивів на патогенну та умовно-патогенну флору 12 проб харчових продуктів та 1 пробу води на мікробіологічній дослідження. Раптово обстежено 7 осіб з 10  декретованого контингенту на патогенний стафілокок і патогенні ентеробактерії. Результати знаходяться в роботі. Лабораторні дослідження тривають», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до рішення головного ветеринарного інспектора Львівської області функціонування закладу громадського харчування «Червона Рута» призупинено до 24 червня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: