Львів’яни влаштували пляж на Марсовому полі (фото)

62347378_2973753255968997_6057443796344373248_n
Фото з Fb.

На Марсовому полі біля Личаківського цвинтаря львів’яни влаштували пляж – вони засмагають на місці військових поховань.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку Роман Грицьків.

«Це «пляж» на Марсовому полі (військових похованнях) біля Личаківського кладовища, вул. Мечнікова. З метою унеможливлення подальшого осквернення пам'яті загиблих і померлих, а також пошкодження їхніх могил, просимо обгородити даний об'єкт і встановити відповідні охоронні таблиці», – йдеться у повідомленні.

Також відповідне прохання було скероване на «гарячу лінію» Львова.

Довідка

Марсове поле – радянський військовий меморіал у Львові. Розташований на вулиці Мечнікова, примикає з півночі до Личаківського цвинтаря.

Початково це місце було частиною військового цвинтаря вояків австрійської армії і союзників, що полягли у Першій світовій війні. Завдяки докладному плану 1927 року відомо про 4712 окремих і спільних могил. Серед похованих були німці, українці, поляки, серби, чехи, турки, боснійці.

У 1946-1947 роках похованих було ексгумовано і на цьому місці створено кладовище солдатів Радянської армії, що полягли у Другій світовій війні і військ НКВС, що загинули під час каральних операцій проти мирного населення Галичини і в боях із відділами Української повстанської армії. Поступово цвинтар було заповнено однаковими бетонними надгробками. Офіційно вважається, що кількість похованих сягає 3491. За твердженням істориків, кількість реально похованих менша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: