У Львові цього року розширять веломережу

velo

В місті планують побудувати велосипедні доріжки на чотирьох великих дорогах — по вулиці Любінській, Сихівській, Княгині Ольги та проспекті Чорновола.

У місті планують побудувати велосипедні доріжки на чотирьох великих дорогах — по вулиці Любінській, Сихівській, Княгині Ольги та проспекті Чорновола.

Про це повідомили у Львівській міськради.

Роботи тривають на усіх об’єктах. Наймасшабнішим з проектів є будівництво велодоріжки на пр. Чорновола, який дозволить з’єднати центр міста з смт. Брюховичі. В проекті, окрім велодоріжки, передбачено облаштування тротуарів, безпечних переходів з тактильною плиткою, паркувальних лотів, встановлення якісного освітлення та облаштування кільця на вул. Варшавська-Замарстинівська. Загальна вартість проекту становить 36 млн. грн.

«Зараз дуже активно розбудовується північна частина Львова. Тому важливим є розвиток велоінфраструктури у цьому районі. Велодоріжка, яку облаштовують на пр. Чорновола, від перетину з вул. Липинського  — це проект, який розпочали реалізовувати ще у 2016 році. Зокрема 2016 року було зроблено велодоріжку від вул. Під Дубом до вул. Липинського з обох боків. Зараз іде продовження, тобто облаштування велодоріжки від вул. Липинського до вул. Варшавської, Замарстинівської і до смт. Брюховичі. Також у 2016 році було облаштовано велодоріжку у смт. Брюховичі», — розповідає Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

На цей рік у міському бюджеті на роботи з облаштування велодоріжки на проспекті Чорновола, які проводять з травня місяця, виділено 5,9 млн. грн. Загальна вартість робіт становить 36 млн. грн. Загалом Львів вже перетнув позначку у 100 км велосипедних доріг, а план до 2020 року побудувати до 268 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: