У банку «зависли» понад 50 мільйонів, які мали піти на зарплату шахтарям Львівщини

IMG_2563
Фото з архіву.

В АБ «Укргазбанк» «зависло» 51 млн грн зароблених гірниками ДП «Львіввугілля» за відвантажене ПАТ «Центренерго» вугілля.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

«Кошти не надійшли шахтарям через нерозпорядливість фінансової служби Міненерговугілля й особисто міністра Ігоря Насалика. І це при тому, що гірники половини копалень держпідприємства уже тиждень страйкують, а з понеділка усі шість шахт не добувають вугілля через заборгованість із зарплати, яка перевищує 400 млн грн.

У той же час в.о. голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, який учора разом із шахтарями був на зустрічі у прем’єр-міністра Володимира Гройсмана й чув його доручення про те, що для ДП «Львіввугілля» треба «визначити керівника, якому довіряють шахтарі», надіслав офіційного листа до міністра Ігоря Насалика, у якому засвідчив йому свою повагу й повідомив про підтримку кандидатури Сергія Троцька на посаду генерального директора ДП «Львівугілля». До речі, згідно з наказом міністра енергетики та вугільної промисловості від 28 травня 2019 р., Сергія Троцька призначено головою ліквідаційної комісії ДП «Львіввугілля». Пан Троцько є ставлеником «смотрящого» Андрія Венгрина», – написав Волинець.

І додав, що після такої позиції ЛОДА нічого іншого не залишається, як констатувати безвідповідальну позицію як пана міністра, так і пана Замлинського.

Нагадаємо, усі шахти ДП «Львіввугілля» припинили видобуток через борги із зарплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: