Виконком затвердив детальний план території в районі площі Ринок

img6762-d44c0bb5effc0b7a8b03470ef4034ce7

Виконавчий комітет Львівської міської ради після дискусії затвердив детальний план території в районі площі Ринок, передає кореспондент Дивись.info.

«Цей детальний план розроблявся через нереалізований проект підземного Львова, який розробляли під керівництвом ще заступника міського голови Василя Косіва», – пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Водночас член виконкому Орест Печенко запропонував перенести розгляд питання через зауваження громадськості.

«Я спілкувався з представниками громадськості, там є слушні зауваження і просив би це питання перенести. Я розумію, що в цьому плані ми не закладаємо нічого такого, за що було б соромно, але це центральна площа Львова, і треба знайти якийсь компроміс.

Натомість директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич заявила, що затвердження детального плану площі Ринок дасть змогу також вирішити ситуацію з недобудованим до Євро-2012 готелем на вул. Федорова, 23-28. Нагадаємо, місто місто викупило недобудоване приміщення за 40,5 млн грн.

«З міського бюджету понесено витрати, станом на сьогодні там є об’єкт незавершеного будівництва вартістю 40 млн грн, які місто може в той чи інший спосіб реалізувати і завершити цей проект. Без затвердження цього детального плану це зробити неможливо», – наголосила Гелена Пайонкевич.

Юліан Чаплінський додав, що детальний план мають ще погодити депутати.

Після цього Орест Печенко змінив свою позицію і підтримав проект рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: