Під фонтаном «Кульбаба» у Львові археологи виявили дві унікальних знахідки

dsc9639-d258ec9cf7b8ee28e03f59568d56d1f6

У Львові, на місці фонтану «Кульбаба» експедиція знайшла фундаменти фонтану часів Австро-Угорщини та костелу.

Про це Дивись.іnfo повідомив Остап Лазурко, молодший науковий співробітник Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба».

«Під час розкопок на місці фонтану наша експедиція знайшла дві знахідки. Нами були виявлені фундаменти фонтану часів австрійського періоду та костелу від 16 століття. Завтра на нараді має бути прийняте рішення з приводу вже відкритих знахідок, подальших розкопок на території під фонтаном «Кульбаба» та усіх організаційних моментів», - розповів Остап Лазурко.

Нагадаємо, на місці фонтану «Кульбаба» має з’явитися сухий фонтан з відкритим доступом до води. Також доручено архітекторам, які розробляли проект нового, продумати можливість встановлення у новому фонтані «квіточки» «Кульбаби».

1880 року на площі Галицькій, де зараз стоїть фонтан «Кульбаба», з’явилась криниця з фонтаном та скульптурою героїні однойменної балади поета Адама Міцкевича — Світезянки (німфа озера Світязь) авторства польського скульптора Тадеуша Блотніцького (1858−1928). Скульптура втрачена після Другої світової війни.

Орієнтовно після 1970 року було встановлено абстрактну композицію «Кульбаба» роботи львівського художника Олега Микити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: