Через нестачу землі у Львові планують побудувати крематорій

Фото з відкритих джерел.

У Львівській міській раді створено спеціальну групу, яка має найближчим часом вивчити питання доцільності та можливості будівництва крематорію і подати пропозиції міському голові.

Про це розповідає директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР та голова робочої групи Ірина Маруняк.

З 12 цвинтарів лише три діючі — Голосківське, Сихівське кладовища та кладовище в Рясному. На Янівському цвинтарі дозволено лише підхоронювати померлих до рідних. Землі під поховання може вистачити лише на кілька років.

Мерія звернулася до 22 сільських рад щодо дозволу відвести земельні ділянки для поховання померлих у місті Львові, проте жодна сільська рада не відгукнулася. Натомість законом України передбачено кремацію померлих. У Києві, Харкові та Одесі вже збудовані і працюють крематорії.

«Робоча група розглядатиме декілька питань. Зокрема — визначення земельної ділянки, де можна облаштувати крематорій і, як його будувати. Будемо залучати архітекторів і землевпорядників, щоб почути думку всіх фахівців і спільно підготувати пропозиції щодо цього питання. Перше засідання плануємо провести після 24 червня. Також ми провели зустріч із духовенством міста. Духовенство не має заперечень, щоб у Львові працював крематорій, єдина умова — щоб «прах був наданий землі», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: